Bottas karjääri suurimast võidust: ebareaalne

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valtteri Bottasele andis karjääri esimese etapivõiduga kaasnenud karika üle Venemaa president Vladimir Putin isiklikult.
Valtteri Bottasele andis karjääri esimese etapivõiduga kaasnenud karika üle Venemaa president Vladimir Putin isiklikult. Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images/Scanpix

Eile Venemaal toimunud vormel-1 sarja Sotši GP võitnud ning ühtlasi karjääri esimese etapivõidu teeninud soomlane Valtteri Bottas ütles pärast triumfi, et see saavutus tundub «ebareaalne», kuid ta tunneb end sellest hoolimata hästi ning on rõõmus.

«Ma olen alati teadnud, et kui kõik sujub ning ma usaldan enda võimeid, siis võin teha häid tulemusi. Tore oli saada kinnitust, et see on võimalik,» sõnas lõpuks MM-sarja üldliidrit Sebastian Vettelit (Ferrari) 0,617 sekundiga edestanud Bottas.

«Mul võttis küll esimese etapivõidu saavutamine rohkem kui 80 sõitu aega, kuid see oli tegelikult ootamist väärt. Võimalus avanes mulle talvel, kui liitusin Mercedese meeskonnaga, mistõttu soovin neid tänada,» lisas Bottas, kellest sai ajaloo viies soomlane, kes kunagi vormel-1 sarjas etapi võitnud.

Ehkki MM-sarja liidripositsioonil on endiselt pärast neljandat etappi 86 punktiga Vettel, jääb Bottas sakslasest maha vaid 23 punktiga, olles kolmandal real. Nende vahele jääb veel teinegi Mercedese piloot Lewis Hamilton, kel on kogutud 63 silma. Eile poodiumi viimasele astmele kerkinud Kimi Räikkönen hoiab 49 punktiga neljandat positsiooni.

Tiitlivõidust rääkides ütles Bottas, et see on alati olnud tema karjääri peamine eesmärk, kuid tal pole olnud võimalust selle realiseerimiseks. «Nüüd ma olen tõestanud, et suudan võita etappe ning tiitleid. Kui kaks nädalat tagasi räägiti, et ma olen meeskonna teine number, siis nüüd tundub olevat olukord teine,» sõnas Bottas.

Vormel-1 sarja viies etapp toimub kahe nädala pärast 14. mail Hispaanias Barcelona ringrajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles