M-Spordi boss: Tänaku esimene rallivõit pole enam mägede taga

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
M-Spordi meeskonna juht Malcolm Wilson.
M-Spordi meeskonna juht Malcolm Wilson. Foto: Timo Anis

M-Spordi rallimeeskonna juht Malcolm Wilson jäi hooaja viienda etapiga Argentinas üldjoontes rahule. Ehkki rallivõidust jäädi kõigest 0,7 sekundi kaugusele, lõpetas nelja parema hulgas koguni kolm M-Spordi pilooti.

«Olen pettunud, et jäime rallivõidust niivõrd napilt ilma, kuid peame keskenduma positiivsele,» rääkis Wilson M-Spordi meeskonna pressiteenistuse vahendusel. «Jõudsime sel hooajal juba kolmandat korda kahe sõitjaga poodiumile ning oleme tänavu tootjate arvestuses ainsad, kes jõudnud kolme parema sekka igal etapil.»

Nii lõpetas erinevalt teistest Michelini rehvide asemel DMACKi rehvidega sõitev Elfyn Evans Argentinas teisena, Ott Tänak oli kolmas ning valitsev maailmameister Sebastien Ogier neljas. «Niivõrd raskel rallil jõuda kolme masinaga nelja parema sekka on tõeline tunnustus kogu meeskonnale ning tõestab, kuivõrd hästi meie koostöö sujub. Katseaegade põhjal saab öelda, et olime kogu nädalavahetuse konkurentsis,» lisas 61-aastane britt.

Evans, kes enne viimast kiiruskatset juhtis Hyundai piloodi Thierry Neuville’i ees 0,6 sekundiga, pidi lõpuks tunnistama belglasele 0,7-sekundilist allajäämist. «Elfyn on kindlasti pettunud, aga ta tegi hämmastavalt küpse soorituse kogu ralli vältel. Kui võtta arvesse probleeme, mis teda pühapäeval tabasid, siis on imestusväärne vaadata, kuivõrd lähedal ta rallivõidule oli. Kui kõik töötas laitmatult, siis ei suutnud talle keegi vastu hakata, loodetavasti annab see teadmine talle enesekindlust edasi liikumiseks. Sama jutt käib ka Oti kohta, kelle esimene rallivõit pole enam kaugel,» tunnistas Wilson.

MM-sarja üldarvestus pärast viiendat etappi:

  1. Sebastien Ogier (M-Sport) 102 punkti
  2. Jari-Matti Latvala (Toyota) 86 p
  3. Thierry Neuville (Hyundai) 84 p
  4. Ott Tänak (M-Sport) 66 p
  5. Dani Sordo (Hyundai) 51 p
  6. Elfyn Evans (M-Sport) 42 p
  7. Craig Breen (Citroën) 33 p
  8. Hayden Paddon (Hyundai) 33 p

MM-sarja üldseis tootjate arvestuses:

  1. M-Sport World Rally Team 162 (punkti)
  2. Hyundai Motorsport 140
  3. Toyota Gazoo Racing WRC 99
  4. Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team 71
Ott Tänak Argentina MM-rallil.
Ott Tänak Argentina MM-rallil. Foto: Timo Anis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles