Anett Kontaveit tõusis maailma edetabelis karjääri kõrgeimale kohale

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit eelmisel nädalal toimunud Stuttgardi turniiril kohtumises Maria Šarapovaga.
Anett Kontaveit eelmisel nädalal toimunud Stuttgardi turniiril kohtumises Maria Šarapovaga. Foto: Tairo Lutter

Eesti parim naistennisist Anett Kontaveit tõusis värskes maailma edetabelis võrreldes eelmise nädalaga koguni kaheksa kohta ning asub nüüd karjääri kõrgeimal ehk 65. positsioonil.

Tegu pole siiski veel Eesti tenniseajaloo parima tulemusega, kuna 2006. aasta maikuus paiknes Maret Ani 63. real ning tipptennisesse naasta üritav Kaia Kanepi on asunud koguni 15. kohal.

Naiste maailma edetabelijuht on endiselt ameeriklanna Serena Williams, kes suure tõenäosusega seal kaua ei püsi, sest teatas hiljuti, et ootab last. Viimasele järgnevad aga sakslanna Angelique Kerber ning tšehhitar Karolina Pliškova. Eelmisel nädalal pärast 15 kuu pikkust dopingukaristust esimest korda Stuttgardi turniiril võistelnud ning veerandfinaalis 21-aastase Kontaveidi alistanud venelanna Maria Šarapova asub 262. kohal.

Pikalt Eesti meeste esireketistaatuses olnud Jürgen Zopp langes 477. positsioonile ning temast möödus Vladimir Ivanov (ATP 441.). Kenneth Raisma paikneb 677. real.

Maailma esireketina jätkab aga šotlane Andy Murray, kellele järgnevad serblane Novak Djokovic ning šveitslane Stanislas Wawrinka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles