Osalejarekordi purustanud Viljandi järvejooksu tiitlit kaitses Ibrahim Mukunga (1)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi järvejooks.
Viljandi järvejooks. Foto: Elmo Riig/Marko Saarm

88. korda peetud ümber Viljandi järve jooksu võit läks ajaloos kuuendat korda Eestist välja ning selle sai teist aastat järjest Keenia jooksja Ibrahim Mukunga Wachira. Tema võiduaeg 35.50 jääb mullusele võidutulemusele alla 25 sekundiga.

Teine ja kolmas koht jäid Eestisse ja need läksid mullu Rio olümpial jooksnud meestele. Poodiumi teisele astmele jõudis ajaga 36.54 Kaur Kivistik ning kolmanda koha jooksis välja ajaga 37.09 Tiidrek Nurme.

Esikolmiku kohad jagati jooksu vastaskaldal, sest võistluse neljandal kilomeetril paiknenud vahefinišisse jõudis esimesena Tiidrek Nurme, kelle järel jooksis Ibrahim Mukunga. Kivistik kaotas kahele liidrile poole minutiga ja ülejäänud jäid maha juba ligi minutiga.

Neli kilomeetrit hiljem jooksis aga esikolmik juba suurte vahedega ning selles järjestuses lõpuks ka finišeeriti.

Esikümnesse jõudsid veel Raido Mitt, Ilja Nikolajev, Argo Jõesoo, Priit Lehismets, Karel Hussar, parimana viljandlasena Ülari Kais ning Roman Hvalõnski.

Eestist välja on ümber Viljandi järve jooksu võit varem läinud viiel korral, kolmel korral Lätti ja ühel korral Venemaale ning mullu esimest korda Keeniasse.

Tänavuse jooksu ajad olid pisut aeglasemad kui mullu. Ehkki jooks peeti päikesepaistes ning sooja ilmaga, olid nädalavahetuse vihmasajud muutnud trassi kohati poriseks.

Naistest lõpetasid Leila ja Liina Luik võrdse ajaga 44.48. Fotofiniš andis eelise Leilale, kes lõpetas üldarvestuses 56. kohal. Kolmas õde, Lily Luik, oli ajaga 45.08 üldarvestuses 65. ja naiste hulgas kolmas.

Ümber Viljandi järve jooksu stardiprotokolli järgi startis 1. mail jooksule ja kepikõnnile 4012 meest ning naist, mis on uus osalejate rekord. Jooksule läks 3201 ning kepikõnnile 811 osalejat. Eilsel lastejooksul osales 815 last, mis on samuti uus osalejate rekord. Teatejooksust võttis osa 70 koolinoort. Seega oli kahel päeval jooksmas või kõndimas kokku 4897 osalejat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles