Serviti alistas napilt Viljandi ning pääses kaheksandat aastat järjest finaali

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti käsipallimeistrivõistluste poolfinaalseerias alistas Põlva Serviti kolmandat korda HC Viljandi ning lunastas 27:25 võiduga pääsu finaali.

Avapoolaja 13:11 võitnud Serviti lasi teisel poolajal Viljandi 17:17 viigiseisule, kuid vastas mõtlemisaja järel 5:0 spurdiga. Viljandi jõudis veel kahe värava kaugusele, kuid Roman Aizatullovi kaks väravat tegid kaks minutit enne lõppu seisuks 27:23. Kuigi Raiko Roosna ja Madis Parik vähendasid veel vahe kahele tabamusele, jäi Viljandi jaoks sellest väheks.

Serviti resultatiivseim oli viis väravat visanud Anatoli Tšezlov, Viljandi parimana viskas Kristo Voika kümme väravat. Viimati jäi Serviti Eesti meistrivõistluste finaalist välja 2009. aastal.

«Kindlasti on hea meel, et pääsesime kolme mänguga finaali. Täna oli mõlema võistkonna poolt seeria parim mäng. Eksimusi tuli, aga mängu oli kõrvalt hea vaadata,» ütles Põlva peatreener Kalmer Musting. 

Teises poolfinaalseerias on juhib Kehra mängudega 2:1 Viimsit. 

Enne mängu:

Serviti alistas avamängus Viljandi koduväljakul 26:20 ning asus seeriat juhtima. Teises kohtumises oli Serviti võidukas tulemusega 27:24. 

Serviti edukaim oli avamängus 8 väravat visanud Henri Sillaste. Raiko Rudissaar ja Henri Hiiend lisasid 4 tabamust. Viljandi eest viskas Sten Maasalu 8 ja Kristo Voika 7 väravat. Teises mängus viskas Rudissaar võitjate kasuks 7 ning Kristjan Muuga ja Roman Aizatullov 6 väravat. Kaotajate poolel sai Voika kirja 6 tabamust.

Poolfinaalseeria mängitakse kolme võiduni. Kui normaalaeg lõppeb viigiga, mängitakse üks lisaaeg (2 x 5 minutit) ning kui ka see lõppeb viigiga, visatakse karistusviskeid.

Teises poolfinaalseerias on vastamisi tiitlikaitsja Kehra ja Viimsi, kolme kohtumise järel juhib Kehra mängudega 2:1.

Poolfinaalide ajakava:

  • 02.05.17 19:00 Põlva Serviti – Viljandi HC
  • 03.05.17 19:30 Viimsi/Tööriistamarket - HC Kehra

Vajadusel:

  • 04.05.17 19:00 Viljandi HC - Põlva Serviti
  • 05.05.17 19:00 HC Kehra - Viimsi
  • 06.05.17 19:00 Põlva Serviti - Viljandi HC
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles