Nokauteeritud Klitško peab langetama karjääri kõige tähtsama otsuse

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško (esiplaanil) koos vanema venna Vitaliga pärast Anthony Joshua käest saadud kaotust.
Vladimir Klitško (esiplaanil) koos vanema venna Vitaliga pärast Anthony Joshua käest saadud kaotust. Foto: Nick Potts/AP/Scanpix

Laupäeva hilisõhtul profipoksi tiitlimatšis Anthony Joshuale kaotanud Vladimir Klitško peab nüüd langetama otsuse, mida oma karjääriga edasi peale hakata. Kaks järjestikkust kaotust on pannud 41-aastase ukrainlase seisu, kus tal on keeruline saada uut tiitlimatši. Kõige tõenäolisem võimalus oleks kordusmatš Joshuaga. Joshua valduses on nüüd IBFi, WBA ja IBO meistrivööd.

Rahvusvahelises meedias juba kirjutatakse, et Klitško võib vastavalt sõlmitud lepingule nõuda Joshuaga kordusmatši. Kordusmatš leiaks sel juhul aset sügisel ning see toimuks taas Wembleyl või teise variandina mõnel Saksamaa staadionil.

Klitško suutis end laupäevaseks Wembley matšiks timmida väga heasse vormi ning nii usutakse, et ukrainlasel on veel sisu, mida poksiringis näidata.

Vastavalt lepingule on Klitškol õigus nõuda kordusmatši (kontrahti pandi punkt, mille järgi on kaotajal õigus nõuda kordusmatši), kuid 41-aastane ukrainlane peab nüüd otsustama, kas seda õigust ka kasutada.

«Pean analüüsima, miks ma matši kaotasin,» sõnas Kiievisse elu üle järele mõtlema lennanud Klitško Sportsmailile. «Vastavalt lepingule on mul õigus nõuda Anthonyga kordusmatši. Pean oma olukorda tõsiselt kaaluma. Teen otsuse kahe või kolme nädala jooksul.»

Seega on Klitškol ees tõenäoliselt karjääri kõige tähtsam otsus. Kui ta loobub kordusmatšist Joshuaga, siis arvatavasti mõnda teist tiitlimatši talle ei pakuta. Sellisel juhul võiks vanameister oma karjääri tõenäoliselt lõppenuks kuulutada.

Samas on Vladimir Klitškol endiselt üks suur eesmärk, mida ta soovib täita. Nimelt on tema sihiks tõusta kolmekordseks maailmameistriks. Läbi profipoksi ajaloo on üliraskekaalus suutnud kolmekordseks meistriks tõusta Muhammad Ali, Lennox Lewis, Evander Holyfield ja Vitali Klitško. Vladimir Klitško on seni maailmameistriks tõusnud kahel korral.

Kui Klitško peaks kordusmatšist loobuma, siis pöördub Joshua tõenäoliselt järgmisena kaasmaalase Tyson Fury poole. Joshua ja Fury matš tooks arvatavasti Wembley staadionile taas 90 000 pealtvaatajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles