Sõudjad said esimeseks MK-etapiks koosseisud paika

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2013. ja 2014. aastal sõitsid neljapaadis koos Kaspar Taimsoo (paremal), Sten-Erik Anderson, Allar Raja ja Kaur Kuslap. Tänavuse hooaja esimeseks MK-etapiks istutakse peaaegu samas koosseisus taas ühte paati - Raja asemel on koosseisus Joosep Laos.
2013. ja 2014. aastal sõitsid neljapaadis koos Kaspar Taimsoo (paremal), Sten-Erik Anderson, Allar Raja ja Kaur Kuslap. Tänavuse hooaja esimeseks MK-etapiks istutakse peaaegu samas koosseisus taas ühte paati - Raja asemel on koosseisus Joosep Laos. Foto: Fred Killing

Sõudjatel on nädalavahetusel kavas esimene hooaja tähtsam võistlus, kui 5.-7. maini peetakse Belgradis MK-etapp. Eestlased lähevad välja kahe- ja neljapaadiga.

Kui juba varasemalt oli selge, et kahepaadil stardivad Allar Raja ja Tõnu Endrekson, siis nüüd on lõplikult paigas ka neljapaadi koosseis. Neljapaat läheb Belgradis starti koosseisus Kaur Kuslap, Joosep Laos, Sten-Erik Anderson ja Kaspar Taimsoo.

Seega on neljapaat kolmveerandi ulatuses samasugune nagu oli Eesti esipaat aastatel 2013. ja 2014. «Kolm meest on samad nagu toona. Allarit asendab ainult Joosep Laos. Tegelikult asendas Joosep toona aeg-ajalt ka Allarit, kui viimasel oli seljaga probleeme,» avaldas koondise peatreener Matti Killing Postimehele.

Viimasena kaalutigi Laose ja Geir Suursilla vahel. «Joosep sai meiega koos rohkem trenne kaasa teha. Kui vaadata paatkonna käiguvahetusi ja liikumist, siis selline koosseis on parem,» täpsustas Killing.

Belgradi MK-etapi järel tehakse otsus, milliste koosseisudega minna 26.-28. maini Racices toimuvatele Euroopa meistrivõistlustele. «Eks me praegu veel katsetame. Põhiline eesmärk on ikka sügisene MM,» sõnas Killing.

Belgradis stardivad lisaks eestlastele neljapaadil veel Tšehhi, Suurbritannia I ja Suurbritannia II, Leedu, Holland ja Poola.

Raja ja Endreksoni konkurentideks on Belgradis aga Valgevene, Bulgaaria, Horvaatia, Ungari, Iirimaa, Leedu I, Leedu II, Poola, Venemaa, Sloveenia ja Šveits.

Tänavuse hooaja tähtsamad võistlused

5.–7. mai Belgradi MK-etapp

26.–28. mai Racice EM

15.–18. juuni Poznani MK-etapp

7.–9. juuli Luzerni MK-etapp

24. september – 1. oktoober Florida MM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles