Giro korraldajad ajasid sportlased marru

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giro d'Italia
Giro d'Italia Foto: Claudio Peri/AP

Reedel algaval aasta esimesel suurtuuril Giro d’Italial loodavad korraldajad tuua põnevust laskumistele tekitatud vahefinišitega, mille põhjal luuakse ka uus auhinnakategooria. Sportlased peavad seda ideed aga hullumeelseks ja eluohtlikuks.

Parim laskuja selgitatakse välja kokku kümnel lõigul. Iga vahefiniši võitja teenib 500 eurot. Kuna tegu on eraldi kategooriaga, jagatakse vahefinišites ka punkte. Enim punkte teeniv jalgrattur läheb koju 5000 euroga, teine 3000 ja kolmas 2000 euroga.

Trek-Segafredo jalgrattur Jasper Stuyven oli ehk üks häälekamaid sportlasi, kes korraldajate idee peale marru läks. «Päriselt?! Kui see on tõsi, siis peaks nad häbi tundma. Kas meil pole juba liiga palju kukkumisi? Ilmselgelt huvitab teid ainult sensatsioon,» kirjutas jalgrattur Twitterisse.

Teine Trek-Segafredo rattur Koen de Kort jagas kolleegi arvamust. «See peab ilmselt nali olema, kuigi ma võiks lõpuks Girol osaledes isegi midagi võita. Asja probleem on selles, et sa pead laskumisel teistest mööduma. Naeruväärne,» kirjutas ta Twitterisse.

Endine profirattur Matthew Goss toob aga välja, et Giro on küll vale koht, kus laskumistes võistelda. «Girol on mõned kõige hullemad laskumised. Viimasel ajal on jalgrattaspordis toimunud palju hirmsaid kukkumisi, kuidas nad üldse suudavad sellist asja kaaluda?»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles