Kahekordne olümpiavõitja ütles koondisele "Ei!"

Merili Luuk
, Spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charlotte Kalla
Charlotte Kalla Foto: LEHTIKUVA/REUTERS

Kahekordne murdmaasuusatamise olümpiavõitja Charlotte Kalla teatas täna, et treenib järgmisel hooajal Rootsi koondisest eemal. «Olen selle peale pikalt mõelnud ning olen otsustanud erakuks jääda,» vahendab Expressen Kalla sõnu.

Kalla põhjendas oma otsust sellega, et areneb paremini oma treeneri Magnus Ingessoni käe all, kes Rootsi koondise hingekirja aga ei kuulu. «Olen proovinud erinevaid treeningmeetodeid ning leidnud uusi lahendusi. Pilt on selgem ja tean, mida tegema pean,» selgitas ta. «Ma ei pea ainult treenima, vaid eelkõige end hästi tundma. Ise enda eest vastutades on mul ka rohkem energiat!»

Ometi pole Kalla otsuse tagajärjed sugugi nii õndsad. Rootslanna jääb ilma kõikidest preemiarahadest, mida eelmise hooaja näitel on kokku 100 000 Rootsi krooni ehk natuke üle 10 000 euro. «Olen pettunud,» sõnas Kalla. «See jätab asjale väga halva maigu külge, sest ma pole ainuke, kes koondisest eemal treenib. Nii ei tohiks olla, et ainult need, kellel on koondiserõivad seljas, saavad maitsta töö vilju ja preemiat.»

Siiski tõdes suusataja, et pole koondislastega sel teemal rääkinud. «See asi on nagu on. Ma olen lihtsalt sellest teadlik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles