Tartu üks samm kuristikuni: kesine koosseis, liidri puudumine ja vaimne pinge

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu mängijate ja Gert Kullamäe näod on põhjusega mõtlikud. Asjad ei suju kohe üldse.
Tartu mängijate ja Gert Kullamäe näod on põhjusega mõtlikud. Asjad ei suju kohe üldse. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Korvpallihooaja üks suuremaid üllatusi on ühe mängu kaugusel. Rapla Avis Utilitas juhib kolme võiduni peetavat Eesti meistrivõistluste poolfinaali Tartu Ülikooli vastu 2:0. Tartu meeskond pole finaalist eemale jäänud pärast 2003. aasta kevadet. Toona selgitasid parima TTÜ/A. Le Coq ja Kalev. Viimati oldi poolfinaalis suurtes raskustes üle-eelmisel hooajal Rakvere Tarva vastu, siis pääseti finaali 3:2 paremusega.

Tartu keerulist seisu aitavad lahti mõtestada meeskonda kunagi juhendanud Üllar Kerde ja praegune peatreener Gert Kullamäe.

«Midagi suurt vaadata pole. Pole mängulist emotsiooni, mis play-off'is peaks olema,» ütleb Kerde esiti. Mis on Tartu probleemide alus? Kõik algab komplekteeritusest ja Tartu võistkond on poolik, leiab Kerde. Liialt on sarnaseid mängijaid, kes ei täienda üksteist.

«Play-off'ides suudavad hästi esineda teatud mängijad. Kui näiteks Dominikas Milkat vaadata, siis ka eelmisel hooajal väikses Kalevis oli ta play-off'is kadunud. On treenerid ja mängijad, kes on olulistes mängudes pildil, ja on teised, kes pole,» toob Kerde näite. See on vaimne tugevus ja ka sellele peaks juba sügisel meeskonda komplekteerides mõtlema.

«Pole ju üllatav, et Aivar Kuusmaa endise mängumehena on suutnud meeskonna vormi hästi ajastada. Ta on sama suutnud ka varem. Samas peab selleks olema ka terve hooaeg mingi alus loodud, kuhu peale seda tippvormi sättida. Tartu seeläbi peab mõtlema, kus mööda on lastud,» ütleb endine Tartu klubi peatreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles