Rapla korvpalli-revolutsiooni arhitekt: seeria käestandmine oleks pettumus, aga mitte põrumine

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rapla korvpalliklubi mängijad.
Rapla korvpalliklubi mängijad. Foto: Tairo Lutter

Rapla Avise korvpallimeeskonna üles ehitanud Jaak Karp sõnas homse poolfinaalseeria kolmanda mängu eel Tartu Ülikooliga, et kaotus Tartus poleks katastroof, sest koduväljakul ollakse veelgi tugevamad.

Rapla korvpallimeeskond on üllatuslikult kolme võiduni peetavat poolfinaalseeriat Tartu ees 2:0 juhtimas. Hooaja algul püstitas Karp meeskonnale eesmärgi jõuda finaali. Mitte kunagi varem pole hooaja eel Rapla meestele niivõrd kõrget eesmärki konkreetselt peale pandud, varasemalt oli finaalijõudmine pigem pikaajalisem eesmärk.

«See on minu eesmärk olnud kogu hooaja. Sel hooajal pole me ühelegi mängule läinud kogemusi hankima, vaid alati võitma. Isegi tagasilöökidest hoolimata pole me tänavu eesmärki finaalkohast kordagi maha matnud,» ütles Karp.

Enne tähtsat kohtumist on Karp mõistagi ärev, kuid õnneks on tal nii palju tegemist, et korvpallile polegi palju aega mõelda. «Aga kohe, kui sellele pikemalt mõtlen, siis värin tuleb sisse,» tunnistas klubi tegevjuht.

Karbi sõnul poleks ta hooaja alguses osanud sellist eduseisu poolfinaalseerias Tartu vastu pakkuda. Kahest väga heast mängust hoolimata usub Karp, et mängijad pole veel eufooriasse tõusnud. «Võin kõigi eest rääkida: me pole keskendumist ja valvsust kaotanud. Oleme spordiinimesed, saame aru, kuidas kaalukausid võivad veel muutuda.»

Kas 2:0 eduseisu käestandmine ning finaalkohast ilmajäämine oleks Rapla jaoks praegust seisu arvestades põrumine? «See oleks pettumus, aga mitte põrumine. Kui see seeria ei lõppe homme, siis tean seda, et meil on järgmine mäng kodus. Ja pagan, mis meil siin toimub. Me oleme siin veel tugevamad. Suutsime tugevad olla ka Tartus, aga kodus oleme veel tugevamad. Kui seeria ei lõppe homme, pole see katastroof.»

Rapla meestel peaks Karbi sõnul juba piisavalt play-off-kogemust olema, et närvipinge all hakkama saada. «Loomulikult on see (2:0 eduseis) koorem, aga kui reaalselt järele mõelda, siis ei usu, et mängijad end soosikuks peavad. Kui tahame saavutada seda, mida tahame, siis peamegi selle survega hakkama saama. See ongi suure sportlase või hea sportlase tunnus.»

Mis tagaks Raplale finaalkoha juba homme? «Samasugune kaitsemäng. Meeletu tahe, mis teinekord võib kätte maksta, aga mille meie suudame loodetavasti positiivselt välja tuua. Ning kolmandaks meie meeletu tugi. See kogukond on meil selja taga ja homme on paljud kindlasti kohal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles