Statistikahaamer: kumb langeb varem - Torino Juventuse kaitse või Donald Trump?

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Donald Trump langeb enne kui Juventus? Või hoopis vastupidi?
Kas Donald Trump langeb enne kui Juventus? Või hoopis vastupidi? Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS

Jalgpalli Meistrite liiga poolfinaali avamängus alistas Torino Juventus tänu Gonzalo Higuaini kahele väravale võõrsil AS Monaco, millega astus suure sammu finaali suunas. Nagu Twitteri-ajastul kombeks, kubiseb ilmavõrk iga tähendusrohke jalgpallikohtumise järel põnevast numbri-infost. Serveerime sealt paremad palad.

0 väravat on Torino Juventus lubanud endale Meistrite liigas lüüa sel ajal, kui USA president on olnud Donald Trump. Viimati korjas Juventus palli võrgust 22. novembril 2016, kui Trump oli küll juba valimised võitnud, ent Valges Majas elas veel Barack Obama.

Kes langeb varem - kas Torino Juventuse kaitse või Donald Trump? Arvestades jutte, mis vihjavad võimalusele, et Trump veel selle aasta jooksul kongressi ja senati poolt ametist taandatakse, siis ei saa Juventuse šansse selles duellis sugugi maha kanda.

Neil tuleb enda värav puutumatuna hoida kordusmängus ja 3. juunil mängitavas finaalis (eeldatavasti Madridi Realiga) ning siis on surve all juba Trump, sest Juventus ei tule seejärel Meistrite liigas platsile enne 12. septembrit. Kirjeldatud duelli šansse tuleb oletada, aga vaatame ka natuke kaljukindlaid arvulisi fakte:

100. mängu pidas väravavaht Gianluigi Buffon Meistrite liigas Torino Juventuse särgis. Varem ühe klubi eest kolmekohalise mängude arvuni jõudnud ainult üks Itaalia jalgpallur - Paolo Maldini AC Milanis (109).

 Gianluigi Buffon aktsioonis (ERIC GAILLARD/REUTERS)
 Gianluigi Buffon aktsioonis (ERIC GAILLARD/REUTERS) Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS

1. korda karjääris andis Dani Alves ühes Meistrite liiga mängus kaks resultatiivset söötu.

25 resultatiivset söötu on Dani Alves andnud Meistrite liigas alates hooajast 2007-2008. Nende 10 hooaja jooksul on temast enam suutnud vaid Cristiano Ronaldo (29). Lionel Messi näitaja on 23.

7 Meistrite liiga play-off-mängu järjest polnud Gonzalo Higuain enne tänast väravat löönud. Viimati jõudis ta väljalangemismängudes sihile 2013. aasta 3. aprillil, kui mängis oma üle-eelmises koduklubis Madridi Realis.

24 eelmises Meistrite liiga mängus lõi Gonzalo Higuain sama palju väravaid (2) kui täna AS Monacole. Väidetavalt olla Ruud van Nistelrooy kunagi Higuainile selgitanud, et väravad on nagu ketšup: «Sa proovid ja proovid, ent ei õnnestu seda pudelist kätte saada. Aga siis tuleb korraga tohutu lasu.»

98 protsenti kõikidest kordadest, kui külalismeeskond on võitnud eurosarja avamängu 2:0, on nad ka pääsenud järgmisesse ringi.

1 meeskond on varem suutnud Meistrite liiga play-off'i alustada viie nullimänguga, nagu Juventus tänavu. Hooajal 2005-2006 hoidis Arsenal play-off'is oma värava puutumatuna kuus mängu järjest, pall nopiti võrgust alles FC Barcelonale kaotatud finaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles