Kangert läheb Girole etapivõitu noolima (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert
Tanel Kangert Foto: KENZO TRIBOUILLARD/AFP

Viimastel nädalatel Astana jalgrattameeskonnas toimunut on raske sõnadesse panna. Esmalt langes vigastuse tõttu ansamblist välja Itaalia velotuuril liidrirolli kandma pidanud Fabio Aru, siis aga hukkus traagiliselt teda asendama pidanud Michele Scarponi. Raskete aegade kiuste otsustas Astana siiski aasta esimesel suurtuuril starti tulla, eesmärgiks esialgu vaid etapivõitude püüdmine.

Astana rattur Tanel Kangert on tänavusel Giro d’Italial ainuke eestlane, kellele pöialt hoida, kuna Katjuša-Alpecini rattur Rein Taaramäe loobus kehva vormi tõttu startimisest. Tegelikult polnud Kangertki päris kindel, kas ta Girol üldse võistleb, kuid siis tuli vahepeal kadunud motivatsioon tagasi ning tujugi on iga päevaga paremaks läinud.

«Pärast kõike, mis meie tiimiga viimasel ajal juhtunud on, tahan jälle võidu sõita. Kahtlesin, kas leian emotsiooni üldse üles. Hooaja algus on ju kehvasti läinud ja enesekindlust pole just ülearu,» lausus 30-aastane eestlane.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles