EM-medal võttis Epp Mäel tulevikuks suured pinged maha

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epp Mäe (vasakul) koos treener Ahto Raskaga matšiks valmistumas.
Epp Mäe (vasakul) koos treener Ahto Raskaga matšiks valmistumas. Foto: Tairo Lutter / Postimees

2015. aastal MMil pronksmedali võitnud Epp Mäe teenis oma karjääri teise täiskasvanute tiitlivõistluste medali, kui sai Novi Sadis kaela Euroopa meistrivõistluste pronksi. Tulevikku silmas pidades võttis autasu kõvasti pingeid maha.

Vastavalt Eesti Olümpiakomitee rahastusüsteemile kehtivad tulemused kaks aastat ja selle põhjal makstakse ka toetusi. Kui Mäe ei oleks nüüd EMilt medalit saanud, siis oleks ta aasta teises pooles toimuvale MMile läinud seisus, kus ebaõnnestumise korral oleks ta üldse toetustelt maas.

MM-pronksmedaliga kaasneb A-taseme toetus (palgafond 2500 eurot ja ettevalmistustoetus 2200 eurot). EMi pronksiga aga B-taseme toetus (palgafond 1600 eurot, ettevalmistustoetus 1400 eurot).

«Ikka mõtleme ka selliste asjade peale. Olime Euroopa meistrivõistlusteks hästi valmis,» sõnas medalivõidu järel Mäe treener Ahto Raska Postimehele. «Ettevalmistus kulges hästi, kuigi võistlused EMi eel kõige paremini välja ei tulnud.»

Tiitlivõistlusele laiema pilguga peale vaadates tõdes Raska, et Mäe oli väärt vähemalt hõbemedalit – eestlanna kaotatud poolfinaal türklanna Yasemin Adariga oli sisuline finaal, sest antud tabelipool oli võrreldes teisega tunduvalt tugevam.

«Võib öelda, et ta oli võistluspäeva paremuselt teine maadleja. Kokkuvõttes teeb medal aga kõvasti rõõmu,» tunnistas Raska.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles