EMi pronksipiiga Epp Mäe: võidetud ja välja võideldud medal! (2)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epp Mäe võitlustules.
Epp Mäe võitlustules. Foto: Tairo Lutter

Epp Mäe on raskekaalumaadluses Euroopa kolmas naine – Serbias Novi Sadis peetaval EMil kaotas varem  kaks vastast alistanud eestlanna küll nelja parema seas tiitlikatisjale ja finaalis 10:0 ülivõimsa võidu võtnud Yasemin Adarile napilt 4:5, ent oli siis pronksimatšis 2:1 üle Vasilisa Marzaljukist.

«Mul on pronksmedali üle tõsiselt hea meel. Olen seda pikalt jahtinud,» oli äsja medalipoodimilt maha astunud Mäe kommentaare jagades rahul. «Võib öelda, et see oli võidetud ja välja võideldud medal.»

Medal ei tulnud Mäele kergelt. Algul passiivsuse eest vastasele antud punkti suutis ta ümber keerata alles tänu protsestile - algul lugemata jäänud heide loeti lõpuks kahe silma vääriliseks.

«Pronksimatšiks oli raske häälestuda, kuna sain poolfinaalis napi kaotuse. See jäi ikka tükiks ajaks kripeldama. Kohtunikud ka veidike mängisid seal. Kuna türklannal oli 4-punktiline heide all, siis oli temal eelis. Türklane astus aga püsti seistes matilt välja ja mina oleksin pidanud selle eest veel punkti saama,» rääkis Mäe. Seis oli poolfinaali lõpusekunditel viigis 4:4 ja Mäe treener Ahto Raska viskas matile protestišvammi, ent kohtunikud oma otsust ei muutnud ning hoopis Mäe sai trahvipunkti, mis küll enam midagi ei tähendanud.

«Kokkuvõttes jäi natuke poolfinaalis puudu. Pärast matši ei ole mõtet aga enam kätega vehkida. Otsused on tehtud ja medalid jagatud. Pigem olen medali üle rõõmus,» ei hakanud karjääri teise täiskasvanute tiitlivõistluse medali võitnud Mäe taga nutma kirkamat karva auraha.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles