Järelvaadatav: Paide teenis koduväljakul Infoneti vastu väärtusliku viigi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpalli meistrivõistlustel lõppes Paide Linnameeskonna ja Infoneti vaheline kohtumine 1:1 viigiga.

Paide poolt avas 59. minutil mänguskoori Martin Kase, kuid Aleksandr Kulinitš viigistas 70. minutil seisu.

Infonetil on tabelis kümne mänguvooruga kogutud 14 punkti, mis annab neile tabelis viienda koha. Paide on kohe valitseva meistri selja taga 11 punktiga kuuendal kohal.

«Tänane tulemus oli õiglane,» ütles Infoneti ründaja Albert Prosa. «Täna olid väljakutingimused sellised, et kui lased värava, siis on sealt väga raske välja tulla.»

Paide mängumehe Andre Frolovi sõnul võib tulemusega rahule jääda, kuigi eduseis anti käest. «Aus tulemus. Infonetil oli võimalusi, aga samas kahju muidugi. Siit oleks võimalik rohkem välja kraapida. Tegime täna seda, mida me tahtsime. Taktikaliselt mängisime praktiliselt veatult,»

Täna õhtul saab Postimehe vahendusel kaasa elada kell 19 algavale Nõmme Kalju ja Tartu Tammeka vastasseisule.

Mängu eel: Paide soovib sauna unustada

Eelmises voorus elas esimese mänguderingi jooksul korduvalt pettuma pidanud Infonet end Paide kulul korralikult välja, võites tenniseskooriga 6:1. Mängiti seejuures esialgsest 24 tundi hiljem, sest laupäevane lumetorm lükkas kohtumise pühapäevale. Läbi aegade on järvamaalased pealinlastest kõrgliigas küll viis korda jagu saanud, ent viimases seitsmes omavahelises mängus on alati peale jäänud Infonet väravate vahega 19:3.

Kuidas leida tasakaal?

Paide armastab rünnata ja palliga mängida, kuid samas on lagunemine teinekord kiire tulema. Esimeses ringis saadi tervelt kolm «pakki», kui Transile kaotati 1:5, Levadiale 0:7 ja Infonetile 1:6. Endale lasti üheksa mänguga lüüa 28 väravat ja see on punase laterna Pärnu Vaprus järel liiga tagantpoolt teine näitaja.

Samas pole ka Infonet oma kaitset ja rünnakut klappima saadud. Vastaseid on kostitatud küll 23 tabamusega, mis on esikolmiku masti tulemus, ent endale on lastud lüüa 11 väravat. Võrreldes Levadia 3 või Flora 4 sisselastud väravaga on seda selgelt palju. Lisaks on Infonet suutnud oma värava seni puhtana hoida vaid kahes mängus ning sedagi tabeli viimase Vapruse ja tagantpoolt kolmandal kohal oleva Viljandi Tuleviku vastu. Lisaks tasub märkida, et Infoneti 23 väravast 17 ehk ligi kolmveerand on sündinud kolmest mängust tabeli teise poole meeskondadega.

Kes lööb väravaid?

Paide parim väravakütt on jätkuvalt nelja tabamusega poolkaitsja Magnar Vainumäe. Nädala eest Infoneti võrku saadetud väravaga sai Michael Lilanderist Vainumäe ja Jasper Uwaegbulami kõrval alles kolmas Paide mängumees, kes suutnud tänavu liigas üle ühe korra täpne olla. Teravamaks muutumise ruumi Linnameeskonnal seega jagub.

Infoneti väravatearve kasvamise eest on kuuel korral hoolitsenud nii Albert Prosa kui ka Jevgeni Harin. Esimene on seejuures sekkunud mitmel korral mängu vahetusest, teine aga pidi hooaja alguses vigastuse tõttu mänge kõrvalt vaatama. Infoneti eest sai avaringis jala valgeks tervelt kümme meest ja kui ka seni nullil olev Vladimir Voskoboinikov lõpuks väravasoone üles leiab, ollakse ohtlikud ükskõik kellele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles