FIFA tühistas Lionel Messile määratud ülikarmi karistuse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argentiina jalgpallikoondise kapten Lionel Messi.
Argentiina jalgpallikoondise kapten Lionel Messi. Foto: Martin Rickett/PA Wire/PA Images/Scanpix

Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) apellatsioonikomisjon tühistas distsiplinaarkomisjoni poolt Argentiina koondise kaptenile Lionel Messile määratud väga karmi karistuse.

Pärast 23. märtsil toimunud Argentiina - Tšiili MM-valikmängu karistati Messit abikohtuniku suunas kasutatud vägisõnade eest 10 000 Šveitsi frangi suuruse trahvi ja neljamängulise võistluskeeluga, mille alusel ei saanud ta osaleda 28. märtsi valikmatšis Boliivias, kus Argentiinal tuli vastu võtta 0:2 kaotus.

FIFA apellatsioonikomisjon märkis, et kuigi taunib Messi käitumist, pole tõestusmaterjal nende meelest piisav, et sanktsioonide rakendamine oleks õiguslikult pädev. Seetõttu tühistati nii trahv kui ka Messile määratud võistluskeeld.

Argentiina kohtub MM-valiksarjas veel Uruguaiga (võõrsil), Venetsueelaga (kodus), Peruuga (kodus) ja Ekuadoriga (võõrsil). Kui võistluskeelu puhul saanuks Messi meeskonnaga taasliituda alles viimaseks matšiks, siis nüüd on ta saadaval kohe järgmises mängus. Messi abi kulub Argentiinale ära, sest hetkel paiknetakse tabelis alles viiendal kohal (Lõuna-Ameerikast pääsevad otse MMile neli paremat, viiendat ootab play-off).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles