Video: Astana avaldas traagiliselt hukkunud Scarponiga südamliku intervjuu

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michele Scarponi
Michele Scarponi Foto: LUK BENIES/AFP

Astana jalgrattameeskond avaldas poole tunni pikkuse intervjuu traagiliselt enne Giro d'Italia suurtuuri hukkunud Michele Scarponiga.

Scarponi pidi Itaalia velotuuril olema Astana meeskonna liider, kuid hukkus 22. aprillil autolt saadud löögi tõttu. Eile alanud aasta esimesel suurtuuril mälestasid 195 ratturit itaallast leinaseisakuga.

«Hoidsime seda intervjuud hooaja kõige tähtsamaks võistluseks. Kui Michele valiti meie liidriks, ütles ta, et avaldaksime selle vahetult enne Girot,» selgitas Astana, miks just nüüd intervjuu avalikuks tehti.

Usutluses räägib Scarponi oma iseloomust. «Ma olen kutt, kes ei võta end väga tõsiselt. Olen positiivne inimene ning mulle meeldib naervaid nägusid enda ümber näha. Kuid alati ei ole lihtne naerda,» tõdes itaallane.

Samuti rääkis Scarponi kuulsast papagoi Frankje’st, kellega ta vanavanemate kodukülas koos trenni tegi. «Frankje on kuulsam kui mina. Ta on pärit Montorost, kus elavad mu vanavanemad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles