Rassismi ohvriks langenud tippjalgpallur: minuga käituti kui kriminaaliga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulley Muntari
Sulley Muntari Foto: ALBERTO LINGRIA/REUTERS

Itaalia kõrgliiaklubi Pescara poolkaitsja Sulley Muntari astus hiljuti mängus Cagliariga vastu rassismile, kui kutsus teda solvanud publikut korrale. Kohtunik andis talle selle eest kollase kaardi, mille peale otsustas jalgpallur väljakult minema kõndida. Selle eest sai ta teisegi kollase kaardi. «Astusin rassismile vastu ning sellepärast käituti minuga kui kriminaaliga,» võttis Muntari palju kajastust saanud juhtunu kokku.

Hooajal 2007-08 Portsmouthi eest mänginud Muntarile määrati punase kaardi eest ka mängukeeld, kuid see tühistati reedel. Nüüd on Muntari juhtunut seedinud ning rääkis suu puhtaks.

«Tunnen, et keegi lõpuks kuulas mind ning sai minust aru,» ütles Muntari jalgpallureid ühendava organisatsiooni FIFPro pressiteate vahendusel. «Viimased päevad on mulle rasked olnud. Tundsin viha ning üksindust. Minuga käituti nagu kriminaaliga. Miks mina saan karistada, kui olin rassismi ohver?» küsis Muntari.

«Loodan, et minu juhtum aitab teisi jalgpallureid ning nad ei pea selliselt kannatama. See on oluline võit – jalgpallis ei ole kohta rassismile. Mitte kuskil ei ole,» jätkas Muntari.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles