Meeritsa 19 tõrjet aitasid eestlase koduklubi võidule liiga liidri üle

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondise väravavaht Marko Meerits.
Eesti jalgpallikoondise väravavaht Marko Meerits. Foto: Vaasan Palloseura Facebook

Soome jalgpalli kõrgliigas sai täna uhke võidu Eesti koondislaste Marko Meeritsa ning Markus Jürgensoni koduklubi Vaasan Palloseura, kes alistas 2:1 liigatabeli liidermeeskonna HJK.

Mõlemad eestlased veetsid platsil terve kohtumise ning neist silmapaistavama esitusega sai kindlasti hakkama Meerits, kes tegi koguni 19 tõrjet. Seejuures sooritasid HJK mängijad mängu jooksul 33 pealelööki, millest väravaraamidesse jõudis 20. Võrdluseks: Palloseura lõi peale vaid viiel korral, millest kaks lõppesid väravaga.

Palloseura läks avapoolaja lõpus 1:0 juhtima, kui penaltipunktilt oli täpne soomlane Sebastian Strandvall. Ehkki vastaste ründaja Alfredo Morelos viigistas 52. mänguminutil seisu, sündis kõigest kolm minutit hiljem võidutabamus, mille autoriks märgiti Joonas Vahtera.

Teistest Soomes pallivatest eestlastest said kõik tunda aga kaotusekibedust , ehkki nii Mihkel Aksalu (SJK), Andreas Vaikla (Mariehamn) kui ka Marek Kaljumäe (PS Kemi) veetsid platsil kogu kohtumise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles