Kullamäe: tänavu on nii, et Kalev ja meie oleme kehvemad kui eelnevatel aastatel

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kaotas Raplale 75:79
Tartu kaotas Raplale 75:79 Foto: Mihkel Maripuu

Tartu Ülikooli korvpallimeeskond jääb esimest korda pärast 14 aastat finaalist välja, sest poolfinaalseerias alistuti 1:3 Rapla korvpallimeeskonnale. Tartlaste juhendaja Gert Kullamäe rääkis pärast kohtumist hoolealustele, et pea tuleb püsti hoida. «Elu läheb edasi, vahel tulebki selliseid raskeid hetki üle elada. Hooaeg pole veel läbi, pronksimängud on veel ees.» jäi Kullamäe rahulikuks.

Kullamäe kiitis vastast ning rõhutas, et Rapla meeskonna tahe kandis neid üha enam edasi. «Aivar (Kuusmaa, Rapla peatreener - toim.) on mulle sügisest peale rääkinud, kuidas nad finaali jõuavad. Meie ka tahtsime, aga aasta on olnud keeruline. Ju siis elus on nii, et kui asi algab keeruliselt, siis see ka lõppeb keeruliselt.»

Ühtlasi raputas ta tuhka pähe ka endale. «Pärast Balti liiga pronksi võitu käis mingi krõks läbi, kui kõik rahunesid maha, kaasa arvatud mina. Veerandfinaal TLÜ/Kaleviga oli ka nagu ta oli. See oli ohumärk, aga võtsime seda kuidagi lihtsalt. Me ei saanud ree peale.»

Kullamäe arvates pani tartlaste poolfinaalseeriale pitseri esimene mäng, kui kodusaalis alistuti Raplale 60:70.

«Esimene mäng andis väga selge tooni. Andsime koduväljakueelise ära ja partii oli nii õnnetu. Täna oli samuti nii. Võitlesime, mis me võitlesime, aga sinna meie energia läks ning neile järgi jõudmine oli ikka jube ponnistamine.»

Rapla väikelinna elanikud hingavad praegu korvpallimeeskonnaga ühes taktis. Kullamäe sõnul meenutab see 2010. aastal Rakvere Tarva meeskonnaga juhtunut, kui ka nemad pääsesid ajaloos esimest korda finaali. Toona kaotati finaalis just Tartule.

«Rapla värk elab Eestis oma elu. See kütab ja kannab edasi. See juhtus Rakverega, seda on juhtunud meiega. Ilmselt tuleb see kunagi Pärnus või Valgas! Meil tuleb aga praegu mõelda, kuidas oma klubi tegemistes edasi minna ning mis võtmes seda ajada.» arvab Kullamäe.

Kas selline Rapla võib tulla meistriks? «Tänavu on nii, et Kalev ja meie oleme kehvemad kui eelnevatel aastatel. See aasta on olnud ühtlane, teised on meile järgi tulnud. Ma ei hakka ennustama, kes võidab finaali, sest mul on seal kaks sõpra! Las nad müdistavad omavahel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles