Liverpooli koht Meistrite liigas ohus! Juba neljandat korda sel hooajal jäädi Southamptoni vastu nullile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Milneri esimene penaltieksimus tuli liiga saatust arvestades ülivalusal ajal.
James Milneri esimene penaltieksimus tuli liiga saatust arvestades ülivalusal ajal. Foto: Peter Byrne/AP/Scanpix

Jürgen Kloppi ja tema FC Liverpooli jalgpallimeeskonna jaoks on Southamptoni klubi osutumas purematuks kirstunaelaks – tänavu on kohtutud koos liigakarikamatšidega juba neljal korral ning Liverpooli saldo on null väravat, kaks kaotust, kaks 0:0 viiki.

Täna said meeskonnad Inglismaa kõrgliiga 36. vooru kohtumises kokku Anfieldi staadionil ning kuigi Liverpool oli enamiku mängust domineerivam pool, mängust ühtegi oivalist väravavõimalust ei loodudki.

Küll aga standardolukorrast! Jack Stephens mängis 64. minutil Southamptoni karistusalas käega ja kohtunik Robert Madley määras Liverpoolile penalti. Seda läks lööma varasemalt sel hooajal kõik seitse üritust realiseerinud James Milner, ent vasakule allanurka suunatud löögi suutis Fraser Foster tõrjuda.

Ragnar Klavan vaatas 0:0 viigiga lõppenud mängu varumeestepingilt.

Tulemus tähendab Liverpooli jaoks, et nende saatus pole enam endi kätes. Et pääseda tulevaks hooajaks Meistrite liigasse, tuleb Inglismaal lõpetada nelja parima seas ning nüüd on kaks mängu vähem pidanud Manchester United viiendana neist viie punkti kaugusel. Liverpoolil on hooaja lõpuni veel kaks matši (võõrsil West Hami ning kodus Middlesbrough’ga), United kohtub täna Londoni Arsenaliga.

Enne mängu:

Selleks, et Liverpool kindlustaks endale Meistrite liiga koha, peab meeskond võitma kõik kolm ees ootavat mängu. Praegu ollakse 35 mänguvooru järel 69 punkti peal ja Meistrite liigasse viival neljandal kohal. Sama palju punkte on ka Manchester Cityl, kuid parem väravate vahe annab neile tabelis kolmanda positsiooni.

Tagant poolt on Liverpooli jälitamas viiendal kohal olev Manchester United (65 punkti 34-st mängust) ning Arsenal (60 punkti 33-st mängust). Sealjuures lähevad täna kell 18 algavas mängus vastamisi just Manchester United ja Arsenal.

Viimati kohtusid Liverpool ja Southampton kahel korral jaanuaris, kui mängiti Inglismaa liigakarika poolfinaalmängud. Mõlemad kohtumised võitis Southampton 1:0. Novembris toimunud kõrgliigamatšis lepiti aga 0:0 viiki.

Kindlasti ei mängi täna Liverpooli eest Danny Ings, Jordan Henderson ja Sadio Mane. Viimases mängus vigastada saanud Philippe Coutinho peaks aga välismeedia kinnitusel taas mänguvalmis olema.

Viimases liigamängus sai Liverpool üliolulise 1:0 võidu Watfordi üle. Seda kohtumist alustas Eesti koondise kapten Klavan varumeestepingilt, ent pääses 87. minutil vahetusest platsile.

Kui Liverpool on liigatabelis neljandal kohal, siis Southampton hoiab 41 punktiga 12. kohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles