Millega üllatab kaval Rüütli seekord Serbiat?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu kohtumises Uruguayga alustab täna tõenäoliselt ründeliinis Kaimar Saag, kelle kõrval võtab edurivis koha sisse veel Jarmo Ahjupera.
Nagu kohtumises Uruguayga alustab täna tõenäoliselt ründeliinis Kaimar Saag, kelle kõrval võtab edurivis koha sisse veel Jarmo Ahjupera. Foto: Toomas Huik

Oktoobris võõrsil 3:1 Serbia alistanud Eesti jalgpallikoondisel seisab täna ees katsumus, sest külla sõitnud serblased on Tallinna saabunud selge sooviga häbi maha pesta.


«Eks serblased tulevad nüüd ennast tõestama,» arvas Eesti koondise peatreener Tarmo Rüütli. «Võrreldes Uruguay mänguga on ka meil kindlasti punktipinget ja närvilisust pisut rohkem.»

Kui võõrsil toimunud kohtumises alustas Eesti mängu kahe ründajaga – Sergei Zenjov ja Tarmo Kink –, siis täna pole välistatud, et alustatakse ühe edurivimehega.

«Eks elu sunnib nii, et üks ründaja peaks nagunii palju tagasi töötama. Pigem on meie taktika selline 4-5-1,» märkis Rüütli. Eileõhtuse treeningu põhjal võib eeldada, et Serbia kaitsjaid hakkavad eelkõige kimbutama siiski kaks ründajat – Uruguay vastu alustanud Jarmo Ahjupera ja Kaimar Saag –, kuid millistele kaartidele teeb Rüütli sel korral panused, saab näha juba kell 21.30.

Samas Eesti ründajatest enam kardavad vastased tõenäoliselt meie keskväljamootorit Konstantin Vassiljevit, kes on viimasel ajal koondise eest näidanud suurepärast väravalöömisoskust.

Vassiljev on viimases kuues Eesti koondise eest peetud matšis löönud koguni seitse väravat, millest kolm on sündinud kauglöögist ja neli penaltist. Samas on serblased kindlasti ka omad järeldused teinud ning lihtsalt eestlasi enam distantsilt pommitama ei lasta. Mäletatavasti saatis Belgradis kauglöögist palli serblaste väravasse ka Tarmo Kink.

Klavan mänguvalmis

Lisaks Vassiljevile peaks täna taas algkoosseisus olema Ragnar Klavan, kes jäi mängust Uruguayga kerge vigastuse tõttu kõrvale.

«Homse (tänase – toim) jaoks sai teda hoitud, tervis ei ole tema puhul takistuseks,» avaldas Rüütli, kes saadab seega väljakule Eesti tavapärase kaitseneliku: Enar Jääger, Raio Piiroja, Taavi Rähn ja Klavan.

Viimase aja head etteasted on enesekindlust süstinud ka Eesti koondislastesse. «On selge, et nad tulevad siia võitma. Las proovivad. Meie seis on võrreldes oktoobriga parem, kuna nüüd teame, kuidas nende vastu mängida,» rääkis Eesti koondise puurilukk Sergei Pareiko. «Oleme näidanud, et oskame hästi mängida ning lisaks toetavad meid koduseinad. See on suur pluss meile.»

Rüütli tabelit ei vaata

Kui ka enne matši Uruguayga räägiti palju Lilleküla staadioni muru seisukorrast, siis nagu näitas reedene mäng, võib olude parem tundmine anda mängus väikse, kuid otsustava eelise.

Nimelt rääkis Pareiko, et eestlaste koduplatsi väravate all valitses küllaltki erinev olukord ning see aitas mängus Uruguayga kaasa ka Konstantin Vassiljevi tabamuse sünnile.

«Tagumise värava juures on väljak pehmem ning põrge on seetõttu seal teistsugune. Uruguay väravavaht tegi mängu eel seal sooja. Teise värava (põhjatribüüni ees – toim) juures on pind kõvem ja seetõttu põrkas pall Vassiljevi löögist kõrgemale,» rääkis Pareiko. «Väljak on kõigile võrdne, kuid mingid väiksed nüansid on, mida peab teadma.»

«Ma ei usu, et kellelegi platsi seisukord kasuks tuleb. Kummalgi meeskonnal ei saa lihtne olema,» lisas Jääger.

Sarnaselt Eestiga saab tänasele mängule heas meeleolus tulla ka Serbia, kuna eelmisel nädalal alistati valikmängus koduväljakul 2:1 Põhja-Iirimaa. Selle mängu video on ka Eesti koondise käsutuses ning eile heideti sellele pilk peale. Samas on teada, et serblastel jääb tänasest matšist erinevatel põhjustel kõrvale mitu meest.

«Ega neil pole meie jaoks ikkagi ühtegi nõrka kohta,» rääkis Rüütli. «Meil on samas võimalus mänguks valmistudes lähtuda ka oma tugevustest.»

C-alagrupis hoiab Serbia seitsme punktiga 3. kohta, Eesti on kuue silmaga neljas. Eestlastel on konkurendist üks kohtumine vähem peetud.

«Mina ei mõtle tabeliseisule, mis sellest ikka uurida. Üritame mängida lihtsalt nii hästi kui suudame,» lisas Rüütli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles