Eerik Aps pidi EMil pronksimatšis vastu võtma napi kaotuse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maadleja Eerik Aps.
Maadleja Eerik Aps. Foto: Arno Saar (Õhtuleht)

Novi Sadis toimuval maadluse EMil saavutas Eerik Aps kuni 85 kg kaaluvate meeste konkurentsis 5. koha.

Euroopa meistrivõistlustel ainsa Eesti meesmaadlejana medalimatšini jõudnud Aps jäi pronksimatšis 0:2 alla bulgaarlasele Nikolai Nikolaev Bairjakovile.

Bulgaarlane teenis mõlemal kolmeminutilisel perioodil ühe punkti – esimene punkt läks vastasele Apsi passiivsuse eest ning teisel korral lükkas Bairjakov eestlase ringist välja.

Aps kordas sellega oma tiitlivõistluste parimat tulemust – 2009. ja 2012. aasta Euroopa meistrivõistlustel sai ta samuti kirja 5. koha.

Apsi teekond pronksimatšini:

1/8-finaalis alistas Aps 1:1 viigiga lõppenud matšis tänu hiljem teenitud punktile poolaka Tadeusz Michaliki, ent kaotas siis veerandfinaalis 0:4 ungarlasele Viktor Lorinczile.

Eerik Apsi matš Tadeusz Michalikiga:

Et viimane jõudis aga finaali, avanes Apsil võimalus jätkata võistlust lohutusringis, kus ta alistas 2:0 leeduka Julius Matuzeviciuse ning kvalifitseerus seeläbi pronksimatšile, kus läheb täna õhtul kokku bulgaarlase Nikolai Nikolaev Bairjakoviga, kes kaotas poolfinaalis 0:2 Lorinczile.

Kolmest EMile lähetatud Eesti kreeka-rooma maadlejast on Aps selgelt vähim tituleeritud. Peamised lootused olid seotud ikkagi Heiki Nabi ja Ardo Arusaarega, kelle mõlema võistlus eile aga ebaõnnestus. Arusaar jõudis veerandfinaali, kus tuli vastu võtta kaotus nagu ka järgnenud lohutusringi matšis, mille võidu puhul avanenuks võimalus maadelda pronksile. Nabi kaotas avaringis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles