Leping allkirjastatud: kõige oodatum poksilahing saab teoks juba sel aastal

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saul «Canelo» Alvarez (paremal) nüpeldamas kaasmaalast Julio Cesar Chavez juuniorit.
Saul «Canelo» Alvarez (paremal) nüpeldamas kaasmaalast Julio Cesar Chavez juuniorit. Foto: Joe Camporeale/USA Today Sports/SCANPIX

Profipoksi üliraskekaalu maailmameistri Anthony Joshua kuulsus on pärast Vladimir Klitško alistamist tõusuteel, kuid kõige kuulsamaks tegevpoksijaks võib praegu end siiski nimetada 26-aastane mehhiklane Saul «Canelo» Alvarez. Eesti aja järgi pühapäeva varahommikul anti teada, et Alvarez läheb keskkaalu tiitlimatšis vastamisi Kasahstani ässa Gennady Golovkiniga ehk teoks saab kõige oodatum matš, mis praegu tegevsportlaste ridades olevate sportlaste osavõtul võimalik.

Alvareze ja Golovkini matšist on juba räägitud mitu aastat. Nüüd anti teada, et mehed lähevad ringis vastamisi 16. septembril. Matši toimumispaik on veel selgumisel, kirjutab USA Today.

Alvarez käis Eesti aja järgi pühapäeva varahommikul ringis, kui ta alistas Las Vegases kaasmaalase Julio Cesar Chavez juuniori kohtunike otsusega. Seejuures allkirjastasid Alvarez ja Golovkin lepingu juba enne Alvareze - Chaveze matši.

26-aastase Alvareze ja 35-aastase Golovkini vahel lähevad keskkaalu matšis jagamisele WBA, WBC, IBFi ja IBO meistrivööd.

«Siirdusin profileeri 16-aastaselt ja ma ei ole seejärel kartnud ühtegi vastast,» teatas Alvarez. «GGG (Golvkini hüüdnimi), sa oled järgmine. See matš saab toimuma!»

«Olen väga elevil. Septembris saab olema kõik teisiti – sellest tuleb suur etendus ja draama. Ma olen selleks valmis,» teatas omalt poolt Golovkin.

Mehed oleksid peaaegu vastamisi läinud juba eelmisel aastal, kuid siis ei saanud läbirääkimistest asja. Kuna WBC nõudis matši ja seda ei toimunud, siis võeti toona Alvarezelt meistrivöö ja anti see Golovkinile.

Alvarez on profina pidanud seni 51 matši, millest ta on võitnud 49 (34 nokaudiga). Lisaks on mehhiklasel kirja 1 viik ja 1 kaotust. Ainus allajäämine pärineb duellist Mayweatheriga.

Golovkin on võitnud kõik oma 37 profimatši, 33 võitu on seejuures tulnud nokaudiga.

Gennady Golovkin (paremal) oma viimatises matšis Daniel Jacobsiga.
Gennady Golovkin (paremal) oma viimatises matšis Daniel Jacobsiga. Foto: Noah K. Murray/USA Today Sports/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles