Vali tuulega sõidetud Giro kolmas etapp kergitas Kangertit, Greipel kaotas liidrisärgi

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giro d'Italia uus liider - Fernando Gaviria.
Giro d'Italia uus liider - Fernando Gaviria. Foto: Luk Benies/AFP/Scanpix

Aasta esimese suurtuuri Giro d’Italia kolmas etapp lõppes sprindifinišiga. Kuni 14 meetrit sekundis puhunud külgtuules näitas osavaimat rattavalitsemist Quick-Stepi mees Fernando Gaviria, kellest sai ka uus 100. Itaalia velotuuri liider.

10 kilomeetrit enne finišijoont toimunud rünnakus pääses eest 10 ratturit, kellest lõpuspurdiks oli rivisse jäänud seitse. Sprindijalg oli teravaim Gavirial, boonussekundeid teenisid veel ka Rüdiger Selig ja Giacomo Nizzolo.

Kolmanda etapi sprindifiniš.
Kolmanda etapi sprindifiniš. Foto: giroditalia.it/Kuvatõmmis

Algul püsis jooksikutepundis ka roosas liidrisärgis sõitnud Andre Greipel, ent abijõududeta jäänud Lotto mees pudenes peagi ning lõpetas 13 sekundit võitjast hiljem peagrupis. Sellega loovutas sakslane ka oma särava särgi – uueks Itaalia velotuuri liidriks tõusis üheksasekundilise eduga Gaviria.

Tanel Kangert oli täna 55. sõitjana esimene, kes peagruppi ei kuulunud – tema kaotus oli 48 sekundit. Tuuri üldarvestuses on eestlane 58sekundilise miinusega 44. kohal.

Paremusjärjestus kolmanda etapi järel.
Paremusjärjestus kolmanda etapi järel. Foto: giroditalia.it/Kuvatõmmis

Homme on Girol kavas esimene mägietapp, kui ratturid rühivad 180 kilomeetrilt Cefalust Entale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles