Mourinho teab Manchester Unitedi hädade põhjust: liiga palju mänge!

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jose Mourinho jäi tänases kaotuses oma meeskonna näidatud sisukusega rahule.
Jose Mourinho jäi tänases kaotuses oma meeskonna näidatud sisukusega rahule. Foto: Stefan Wermuth/Reuters/Scanpix

Manchester Unitedi jalgpallimeeskond kaotas Inglismaa kõrgliigas täna Londoni Arsenalile 0:2 ja sellega muutusid nende lootused kindlustada endale koht järgmise hooaja Meistrite liigas pigem teoreetilisteks. Peatreener Jose Mourinho sõnul on probleemiks mängude kuhjumine.

«Tegime kaheksa vahetust, nii et muidugi mõistsime, et me ei ole maksimaalses löögijõus,» nentis Unitedi loots BBCle antud intervjuus. United mängis neljapäeval Euroopa liiga poolfinaalis võõrsil Celta Vigoga ning sai väärt 1:0 võidu – just triumf selles eurosarjas näib nüüd tõenäolisema teena Meistrite liigasse. «Me tahame üritada Euroopa liiga võitu, see on tähtsam kui koduliigas nelja sekka jõudmine. Tahame jõuda Meistrite liigasse läbi suure karikavõidu ja seetõttu pidime mängijatele puhkust andma, sest meie rivistus on praegu väga õhuke. Viie mängija puhul on võimatu, et nad igaks mänguks taastuvad.»

Mourinho sõnul pole probleem mitte tema meeskonnas vaid mängude graafikus. «Mure on kuhjumine. Probleem pole mängida vaid kaks päeva varem. See pole probleem. Häda on selles, et me oleme nii teinud viimased kaks kuud – iga nädal kolm mängu,» kurtis portugallane.

«Premier League’i viimasel nädalal kohtume Tottenhamiga võõrsil, Southamptoniga võõrsil, Crystal Place’iga kodus. Seitsme päevaga kolm mängu. Ja siis peame veel finaalis mängima. Kui peame. Ma ütlen alati «kui» et olukorda kaitsta.» Kodusmäng Celta Vigoga on kavas sel neljapäeval. Teises poofinaalis on Ajaxil Lyonis võõrustajate vastu kaitsta 4:1 eduseis.

«Lyonil või Ajaxil on liiga siis läbi. Nii et mureks on kuhjumine ja et ei peaks kahte mängu enne mängima,» oli Mourinho sõnum selge. «Ma ütlen veel korra, et kui me finaalis mängime, on see meie 17. mäng kahe kuu jooksul. Aprill ja mai – 17 mängu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles