Läti võttis tähtsa võidu ja jätkab jäähoki MMi täiseduga! (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti jäähokimeeskond alistas 3:1 Slovakkia ja tõusis kahe vooru järel A-alagrupi liidriks.
Läti jäähokimeeskond alistas 3:1 Slovakkia ja tõusis kahe vooru järel A-alagrupi liidriks. Foto: WOLFGANG RATTAY/REUTERS/Scanpix

Jäähoki MMil alistas Läti meeskond 3:1 kohtumise jooksul koguni 37 karitstusminutit teeninud Slovakkia ja jätkab turniiri täiseduga.

Esimeses mängus Taanist 3:0 jagu saanud Läti asus juhtima 11. minutil, kui arvulisest ülekaalust tabas Janis Sprukts. Ülekaalu põhjuseks oli Slovakkia ründajale Tomas Matousekile määratud 5+20minutiline karistus lätlase ebasportliku ründamise eest.

Teisel kolmandikul realiseeris Läti taas arvulise ülekaalu ja läks 2:0 ette. Viimase kolmandiku 10. minutil vähendas Slovakkia kaotusseisu minimaalseks, ent vähem kui poolteist minutit hiljem tabas uuesti Läti. Needki tabamused sündisid arvulisest ülekaalust.

Läti on A-alagrupis kahe vooru järel ainuke täiseduga meeskond ja seeläbi ka alagrupi liider. B-alagrupis alistas Šveits 3:0 Norra ning tõusis tabelis teiseks.

A-alagrupi tabeliseis: Läti 6 (2), Venemaa 5 punkti (2 mängust), Rootsi 4 (2), Saksamaa 3 (2), USA 3 (2), Slovakkia 2 (2), Itaalia 1 (2), Taani 0 (2).

B-alagrupi tabeliseis: Kanada 6 (2), Šveits 5 (2), Norra 3 (1), Prantsusmaa 3 (2), Tšehhi 3 (2), Soome 3 (2), Sloveenia 1 (2), Valgevene 2 (0).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles