Shanghai Teemantliiga etapil võistlevad kaks eestlast, Kanter kutset ei saanud (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kupper ja Gerd Kanter on alati üksteisega hästi läbi saanud, ent nüüd asuvad nad igapäevaselt koos treenima.
Martin Kupper ja Gerd Kanter on alati üksteisega hästi läbi saanud, ent nüüd asuvad nad igapäevaselt koos treenima. Foto: Tairo Lutter

Sel laupäeval peetakse Shanghais kergejõustiku Teemantliiga teine etapp, kuhu eestlastest kutsuti võistlema tõkkejooksja Rasmus Mägi ja kettaheitja Martin Kupper. Kutsest jäi ilma Gerd Kanter. 

Meeste 400 m tõkkejooks algab Eesti aja järgi kell 14.03 ning lisaks Rio de Janeiro olümpiamängude kuuendale mehele Rasmus Mägile on stardis nii olümpiavõitja Kerron Clement kui pronksimees Yasmani Copello. Shanghais ei võistle Rio de Janeiros hõbeda võitnud Boniface Tumuti. 

Eelmisel aastal võidutses ajaga 48,59 Teemantliiga etapil Lausanne'is ning sarja kokkuvõttes tuli ta 8 punktiga neljandale kohale. 

Meeste 400 m tõkkejooksu stardinimekiri
Meeste 400 m tõkkejooksu stardinimekiri Foto: TEEMANTLIIGA KODULEHEKÜLG

Meeste kettaheites osaleb Rio de Janeiros neljanda koha teeninud Martin Kupper, Pekingi olümpiavõitja Gerd Kanter kutset ei saanud. Eelmisel aastal sai Kupper Teemantliigas 7 punktiga seitsmenda koha, Kanter oli kahe punktiga viimane.

Tõsi, Eesti kettaheitjaid eriti toona Teemantliiga etappidele ei kutsutud - mõlemad olid kohal hooaja alguses toimunud Rabati etapil, kus Kupper heitis 63.13 ja oli kuues ning Kanter 60.70ga kaheksas, kuid pärast seda jäid mõlemad oma kutseid pikaks ajaks ootama.

Pärast juulis peetud EMi pronksmedalivõitu pääses Kanter siiski Monacosse, kus ta oli 61.60ga viies ning teenis arvestusse kaks punkti. Rio olümpiamängude korralik esitus (Kupper neljas, Kanter viies) jäi samuti Teemantliiga korraldajatele silma ning mõlemad mehed kutsuti Lausanne'i, kus Kanter leppis kaheksanda (62.03) ning Kupper üheksanda kohaga (61.93). Brüsselis peetud finaalis oli Kupper neljas (62.49) ja Kanter kaheksas (61.12). 

Meeste kettaheite stardinimekiri
Meeste kettaheite stardinimekiri Foto: TEEMANTLIIGA KODULEHEKÜLG

Shanghai kettaheitevõistlusel katsetatakse tänavu uut formaati ning seekord võistlevad mehed ja naised üheskoos. Ühtlasi on osavõistlusi vähem ning Shanghais, Oslos, Stockholmis ja Londonis peetavate mõõduvõttude tulemusena selgub, kes võistlevad finaaletapil 1. septembril Brüsselis. 

Teemantliiga etapi 400 m jooksus osaleb ka Eesti kümnevõistleja Maicel Uibo värske abikaasa, olümpiavõitja Shaunae Miller-Uibo. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles