Selgusid «Võrguplatsid korda» ülimalt tasavägise rahvahääletuse tulemused

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpalliväljak Lelle alevikus, Raplamaa
Võrkpalliväljak Lelle alevikus, Raplamaa Foto: Eesti Võrkpalli Liit

Eilsega sai läbi Eesti Võrkpalli Liidu ja Oma Ehitaja AS koostöös toimuva konkursi «Võrguplatsid korda» rahvahääletus. Žürii ja võrkpallisõprade abiga on selgunud need kümme kohta, kuhu eesootaval suvel uhiuued võrkpalliväljakud rajatakse.

Eelmisel nädalal valis žürii välja kuus enda lemmikut, nädal aega Postimehe veebilehel väldanud rahvahääletuse käigus selgusid ülejäänud neli võitjat. Hääletajaid oli kokku 4956, mida on ligi 600 võrra enam kui eelmisel aastal.

Absoluutselt viimaste hetkedeni püsis ka põnevus selle ümber, kes saab uhiuue võrkpalliplatsi ja kes mitte, sest neljandat ja viiendat kohta jäi lõpuks lahutama vaid kolm häält.

Kõige enam kogus toetust Türi tehisjärve ääres asuv plats, mille poolt hääletas 23,9 protsenti vastanutest. Lisaks kerkib uus väljak Harjumaale Ääsmäe külla (17,2 protsenti), Jõgevamaale Kamari alevikku (13,5 protsenti) ja Võrumaale Sõmerpallu (9,4 protsenti). Vaid kolme häälega kaotas viimasele Viljandimaa Ramsi aleviku taotlus.

Kõigi rahvahääletusel osalenute vahel läks loosi kaks viie päeva piletit 24.-28. maini Kalevi spordihallis toimuvatele MM-valikturniiri kohtumistele, kus Eesti rahvusmeeskond läheb vastamisi Kosovo, Montenegro, Rumeenia, Ungari ja Venemaaga. Õnnelikud võitjad on Kristina Girin ja Indrek Ränd.

Sel aastal žürii poolt välja valitud kuus kohta, kuhu peagi võrkpalliplats kogu vajaliku inventariga rajatakse, on järgmised:

  1. Nissi põhikooli staadion, Harjumaa
  2. Tammispää küla, Ida-Virumaa
  3. Lelle alevik, Raplamaa (pildil)
  4. Vaida alevik, Harjumaa
  5. Kaasikaia küla, Ida-Virumaa
  6. Pärnu linn Raeküla, Pärnumaa
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles