Võrkpallikoondis suurte mängude eel: kas pusle suudetakse taas kokku panna?

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koondise kapten Kert Toobal nägi meeskonnakaaslasi ja peatreener Gheorgeh Cretut esimest korda alles pressikonverentsil.
Koondise kapten Kert Toobal nägi meeskonnakaaslasi ja peatreener Gheorgeh Cretut esimest korda alles pressikonverentsil. Foto: Tairo Lutter / Postimees

VÕRKPALL. Tihedaks suveks valmistuvas Eesti meeste võrkpallikoondises on sel aastal mõned sunnitud ja mõned sundimatud muudatused. Koondisel on suvel kolm suurt turniiri: maailmameistrivõistluste kvalifikatsioon, Maailmaliiga ja Euroopa meistrivõistluste finaalturniir. Kas peatreener Gheorghe Cretu suudab uued tulijad ja vanad olijad taas ühtseks löögirusikaks vormida?

Juba täna Portugali laagrisse sõitnud koondisest on puudu nurgamehed Martti Juhkami ja Keith Pupart, mistõttu on see positsioon kõige haavatavam. Mõlemad loobusid isiklikel põhjustel, Pupart liitub EMi eel.

Suurim murekoht

Peatreener Gheorghe Cretu on rahulik. On, kes on. Tuleb nendega hakkama saada. Kindel koht peaks olema Poola liigas mänginud Robert Tähel. Lisaks on sel positsioonil olemas Soomes mänginud Andrus Raadik, Šveitsis pallinud Kristo Kollo ja koduliiga mehed Karli Allik ning Taavet Leppik. Ehk ülemäära koondise tasemel kogemust ses osas pole. Leppik pole koondist ametlikes mängudes esindanud, Kollo kuulus viimati koondisesse 14. aasta alguses, Raadik 2013. aastal. Leppik Portugali ei sõitnud ja tema edasine osalus on vigastuse tõttu üldse küsimärgi all.

«Eelmisel aastal aime hakkama, saame nüüd ka, aga jah, mõtlemisainet on omajagu,» ütleb juhendaja olukorra kohta nurgameestega.

Uued tulijad on enda sõnul sisse elanud ja õpivad Cretu trennides palju. Kogenud Raadik ütles, et tema pole varem nii detailset lähenemist võrkpallimängule kogenud. «Ikka väga detailidesse võetakse see asi seal. Uus ja väga hea kogemus, hoopis teistmoodi hakkad nägema asju,» kirjeldab Raadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles