Šarapovat petturiks sõimanud tennisekaunitar tegi venelannale ka väljakul ära

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eugenie Bouchard rõõmustamas Maria Šarapova alistamise üle.
Eugenie Bouchard rõõmustamas Maria Šarapova alistamise üle. Foto: SERGIO PEREZ/REUTERS/Scanpix

Dopingukontrollis põrumise järel tennisekarussellile naasnud venelanna Maria Šarapova on seejärel saanud mitme konkurendi suust kuulda enda kohta kriitikat. Üks valjemaid kritiseerijaid on olnud noor kanadalanna Eugenie Bouchard, kellega venelannal tuli nüüd ka väljakul vastamisi minna.

Bouchard võttis Šarapova kohta sõna eelmisel kuul toimunud Stuttgardi tenniseturniiri ajal, kui nimetas venelannat petturiks. Paljudele tennisemängijatele ei mahtunud hinge, et Šarapova sai järjepanu turniiride korraldajatelt vabapääsmeid.

Nii nagu Stuttgardi tenniseturniiril, siis nüüd ka Madridis sai venelanna korraldajatelt vabapääsme. Kui Saksamaal jõudis Šarapova välja poolfinaali, siis Madridis katkes tema tee juba teises ringis.

Madridi turniiri teise ringi kohtumine maailma edetabelis 60. kohal oleva 23-aastase kanadalanna ja taas tipu poole rühkiva 30-aastase venelanna vahel oli tõeline põnevusetendus, mis lõppes Bouchardi 7:5, 2:6, 6:4 võiduga. Matš kestis peaaegu kolm tundi.

«Olin väga motiveeritud, kuna paljud kaasmängijad käisid minuga enne matši rääkimas ja soovisid mulle edu,» sõnas Bouchard BBC vahendusel. «Nende seas oli mitmeid mängijaid, kellega ma tavaliselt isegi ei suhtle. Lisaks sain tennisemaailmas tegutsevatelt inimestelt palju sõnumeid. Tahtsin seda võitu iseenda jaoks, kuid tegin seda ka nende inimeste pärast.»

Bouchard läheb nüüd Madridi turniiri kolmandas ringis vastamisi sakslanna Angelique Kerberiga, kes võtab peagi Serena Williamsilt üle maailma esireketi positsiooni.

Pärast kohtumist surusid Eugenie Bouchard (vasakul) ja Maria Šarapova omavahel siiski kätt.
Pärast kohtumist surusid Eugenie Bouchard (vasakul) ja Maria Šarapova omavahel siiski kätt. Foto: SERGIO PEREZ/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles