Soome hokikoondislane ajakirjanikele: me ei mängi teie nimel

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhamatti Aaltonen (esiplaanil).
Juhamatti Aaltonen (esiplaanil). Foto: GRIGORY DUKOR/REUTERS/SCANPIX

Soome jäähokikoondisele terendab võimalus käimasoleval MMil veerandfinaalidest sootuks välja jääda, sest kolmest esimesest mängust on võidetud vaid üks. Põhjanaabrite ajakirjanikud nõuavad juba verd ja HIFK ründaja Juhamatti Aaltonen vastas nende küsimustele väga teravalt, vahendab Iltalehti.

«No see on ikka katastroof, kui mõned mängud kaotad. Me ei mängi teie, vaid meeskonna nimel,» nähvas Aaltonen pärast teisipäeval Pariisis peetud trenni ajakirjanikele. «Ei ole meil vaja kellelegi meele järele olla. Mängime endale ja võitleme. Muidugi usume jätkuvalt endasse.»

Iltelehti ajakirjanik küsis ka, miks on soomlaste mäng nii robotlik ja üheplaaniline. «Ei tea, mul on küll lihtne mängida. Ei oska öelda, miks teile nii tundub,» torkas Aaltonen taas ning tõdes, et turniir alles algas. «Kui oma vigadest õpime, oleme järgmistes mängudes paremad. Kui aga jääme saamata võite taga nutma, ei lähe midagi paremaks. Tuleb poisid jälle jalule peksta ja mängida,» kõlas Aaltoneni suust edu lihtne valem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles