Taani üllatas MMil Slovakkiat, Prantsusmaa rõõmustas taas kodupublikut

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa ja Šveitsi kohtumine jäähoki MMil.
Prantsusmaa ja Šveitsi kohtumine jäähoki MMil. Foto: GRIGORY DUKOR/REUTERS/SCANPIX

Jäähoki MMil mängis Taani Slovakkia vastu maha 3:0 eduseisu, kuid suutis siiski tänu karistusvisetele võita.

Nichlas Hardt viis taanlased avakolmandikul arvulisest ülekaalust juhtima, teisel kolmandikul kasvatas Patrick Russell edu ja neli sekundit enne kolmandikaja lõppu viskas Morten Poulsen veel ühe värava. Slovakkia alustas aga viimasel kolmandikul marulist tagasitulekut, kui esmalt oli täpne Martin Gernat ning seejärel realiseerisid arvulise ülekaalu nii Mario Bliznak kui ka Michel Miklik.

Lisaajal väravaid ei visatud ja karistusvisete seerias suutis täpne olla vaid taanlaste kolmas viskaja Morten Green. Slovakkidele jäi võimalus viigistada, ent Vladimir Dravecky saatis litri posti. Slovakkial on tabelis võit ja kaks kaotust, sama seis on kaks esimest kohtumist Lätile ja USA-le kaotanud taanlastel.

Väljakuperemehed rõõmustasid omasid

Põneva stsenaariumi järgi kulges Šveitsi ja Prantsusmaa vastasseis Pariisis. Eelmises ringis Soomet 5:1 tümitanud Prantsusmaa asus ka Šveitsi vastu Yohann Auvitu väravast kiirelt juhtima, seejuures mängiti sel hetkel arvulises vähemuses. Teisel kolmandikul aga Vincent Praplan esmalt viigistas ja seejärel viis ka šveitslased ette.

Kolmanda kolmandiku alguses viigistas Stephane da Costa arvulisest ülekaalust. Mängida jäi alla seitsme minuti, kui Andres Ambühl uuesti Šveitsi ette viis, ent Anthony Rechi värav poolteist minutit hiljem seadis taas jalule viigi.

Karistusvisete seerias oli ainsana täpne prantslane da Costa, Cristobal Huet tõrjus kõik kolm šveitslaste viset. Šveitsil on nüüd tabelis kaks võitu ja kaotus, sama seis on ka prantslastel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles