Mukungal olid Tartu jooksumaratonil varujalatsid kaasas, ent miks ta neid ei kasutanud? (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keenia jooksja Ibrahim Mukunga Wachira.
Keenia jooksja Ibrahim Mukunga Wachira. Foto: Kaimo Puniste/Klubi Tartu Maraton

35. Tartu Jooksumaratoni sokkides võitnud Ibrahim Mukunga Wachiral olid kaasas ka treeningjalatsid, kuid ta otsustas neid mitte kasutada.

Mukunga treeningukaaslane Tiidrek Nurme ütles ajakirja Jooksja Jooksuportaalile, et tegelikult olid keenialasel kaasas ka treeningketsid. «Tõenäoliselt pidas ta targemaks joosta sokkides kui raskete treeningjalatsitega,» arvas Nurme. Ta pidas Mukunga juhtumit väga ebatavaliseks Eesti ajaloos, sest mees jooksis sokkides rajarekordi.

«Sokkides joosta kiirelt terve distants 23 kilomeetrit ja sellest 2 km asfaldil. Ükski eestlane ei oleks seda suutnud,» ütles Nurme.

Tartu Jooksumaratonil teise koha saanud Roman Fosti avaldas sotsiaalmeedias juhtunu üle pahameelt. Kuna Mukunga on siia toodud Nurme poolt, siis peaks Fosti hinnangul viimane tema eest ka hoolt kandma või leidma isiku, kes Mukungat enne starti abistaks.

Nurme vastas selle peale, et tegemist on täiskasvanud inimesega. «Eestis on ta aastaid käinud, rahvajooksude kultuuri ja võistluspaiku tunneb. Tal on Eestis lisaks minule palju sõpru ja abimehi. Stardis olnud sportlased võinuks samuti nõu ja jõuga aidata,» leidis Nurme.

Loe pikemat artiklit  ajakirja Jooksja Jooksuportaalist.

Loe, mis ikkagi juhtus keenialase jooksuketsidega?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles