Põlvevigastusega võistlev Leok: kui mitte midagi ei tee, on veel hullem

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok.
Tanel Leok. Foto: Riola Sordo

Tanel Leok (Husqvarna) sõitis nädalavahetusel Lätis Kegumsis peetud motokrossi MM-etapil välja 11. koha. Enne hooaja algust oli tema unistus jõuda hooaja lõpus üldarvestuses 12 parema sekka. Läti etapp näitas, et kõik on võimalik, kuid paraku segab eestlast juba viimased neli kuud põlvevigastus, mis omakorda on pärssinud hooajaks vajaliku füüsilise põhja ladumist.

«Vigastus on valmistanud hooaja alguses pettumust,» tunnistas Leok. Ta kukkus neli kuud tagasi tsiklilt maha ning tundis põlves valu. «Alguses ei teadnud vigastusest midagi, aga kuna nädalaga see üle ei läinud, otsustasin arsti poole pöörduda.»

Arsti juures selgus, et motomees on rebestanud põlvekõõlust. «Alguses tehti üks süst, see väga ei mõjunud, siis tehti plasmasüst ja nüüd on natuke paremaks läinud, aga jooksmas veel ei tohi käia,» tunnistas Leok.

Põlvevigastus on motomehele valus, sest kuigi tsikli seljas see nii palju tunda ei annagi, pole ta saanud end füüsiliselt vajalikku vormi viia. Ka viimasel Läti etapil andis füüsis tunda, kuigi tulemusega jääb Leok iseenesest rahule. Tõsi, Lätis segas teda ka külmetushaigus, mis koormas organismi veelgi.

«Ma ei jõudnud Lätis lõpuni pingutada, sest enesetunne oli kehv, kuid etapiga võib ikkagi rahule jääda,» lausus Leok.

MM-hooaja seni parim tulemus pärineb Leokil Indoneesiast, kus ta tuli kaheksandaks. «Indoneesia oli selline loterii – seal oli hästi porine ja pori mulle istub,» jätkas Leok. Ühtlasi sai ta hooaja teiselt etapilt Indoneesias kinnitust, et esikümne piirile on võimalik sõita küll. Vaja on lihtsalt teatud asjaolude kokkulangemist.

Leok võistleb tänavu lisaks MM-sarjale veel Itaalia meistrivõistlustel ning Eesti meistrivõistlustel. Itaalias on ta sel aastal sõitnud kolm etappi ning jääb tulemustega rahule. Samas, kas põlvevigastusest tingituna kehva füüsilise vormi pealt on mõistlik kolme sarja korraga sõita?

«Võib-olla on natuke palju, aga mis seal muud teha. Sõitma peab. Kui mitte midagi ei tee, siis on veel hullem. Võistlustega saab vähemalt füüsist üleval hoida,» ütles Leok.

Järgmine MM-etapp sõidetakse juba 21. mail Saksamaal.

MM-sarja üldarvestus pärast seitset etappi:

1. Antonio Cairoli (Itaalia, KTM) 258 punkti

2. Tim Gajser (Sloveenia, Honda) 241

3. Gautier Paulin (Prantsusmaa, Husqvarna) 220

4. Jevgeni Bobrõšev (Venemaa, Honda) 214

5. Clement Desalle (Belgia, Kawasaki) 210

6. Jeremy van Horebeek (Belgia, Yamaha) 204

16. Tanel Leok (Eesti, Husqvarna) 73

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles