Halvaks läinud jäätist söönud Harting lükkas hooaja avastardi edasi

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Harting Rio olümpiamängude kettaheite kvalifikatsioonis.
Robert Harting Rio olümpiamängude kettaheite kvalifikatsioonis. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

32-aasane kettaheite Londoni olümpiavõitja Robert Harting soovis hooaja avastardi teha laupäeval Shanghai Teemantliiga etapil. Paraku tuleb sakslasel kõhuviiruse tõttu hooaja algus edasi lükata.

Saksamaa meedias kirjutatakse, et Harting sai viiruse halvaks läinud jäätis süües.

Millal Harting oma hooaja avastardi teeb, peaks selguma sel nädalal. «Ilmselt juhtub see juuni alguses,» ütles sakslane, kes soovib karjääri lõpetada 2018. aasta kodustel Euroopa meistrivõistlustel.

Shanghais on stardis ka Kupper

Meeste kettaheites osaleb Shanghai Teemantliiga etapil Rio de Janeiros neljanda koha teeninud Martin Kupper, Pekingi olümpiavõitja Gerd Kanter kutset ei saanud. Eelmisel aastal sai Kupper Teemantliigas 7 punktiga seitsmenda koha, Kanter oli kahe punktiga viimane.

Tõsi, Eesti kettaheitjaid eriti toona Teemantliiga etappidele ei kutsutud - mõlemad olid kohal hooaja alguses toimunud Rabati etapil, kus Kupper heitis 63.13 ja oli kuues ning Kanter 60.70ga kaheksas, kuid pärast seda jäid mõlemad oma kutseid pikaks ajaks ootama.

Pärast juulis peetud EMi pronksmedalivõitu pääses Kanter siiski Monacosse, kus ta oli 61.60ga viies ning teenis arvestusse kaks punkti. Rio olümpiamängude korralik esitus (Kupper neljas, Kanter viies) jäi samuti Teemantliiga korraldajatele silma ning mõlemad mehed kutsuti Lausanne'i, kus Kanter leppis kaheksanda (62.03) ning Kupper üheksanda kohaga (61.93). Brüsselis peetud finaalis oli Kupper neljas (62.49) ja Kanter kaheksas (61.12).

Meeste kettaheite stardinimekiri
Meeste kettaheite stardinimekiri Foto: Ekraanitõmmis
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles