Ricciardo: Verstappen peaks vanemaid kolleege rohkem kuulama

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mina ja maailm - just selline kippus eelmisel hooajal olema Max Verstappeni suhtumine ülejäänud vormelitsirkuse osavõtjatesse.
Mina ja maailm - just selline kippus eelmisel hooajal olema Max Verstappeni suhtumine ülejäänud vormelitsirkuse osavõtjatesse. Foto: SCANPIX

Red Bulli vormelipiloodi Daniel Ricciardo hinnangul oleks tema meeskonnakaaslasel Max Verstappenil aeg vanemaid konkurente kuulama hakata. Nimelt peab Ricciardo hollandlase suurimaks nõrkuseks nooruslikku sõltumatust.

Verstappen vahetas aasta eest Toro Rosso vormeli Red Bulli vastu ning saavutas Hispaania GP-l ka oma esimese etapivõidu. Hoolimata kiirest edust olid paljud konkurendid noore vormelitähe sõidustiilist nördinud. Verstappen sõitvat nende hinnangul liiga agressiivselt ning paneb seega ohtu ka kaasliiklejad.

Noor ja hulljulge Verstappen ei tahtnud aga kriitikast midagi kuulda. «Ainuke kriitika, millega arvestan, tuleb minu isalt,» on 19-aastane Jos Verstappeni poeg kord öelnud. Ricciardo hinnangul tuleneb selline suhtumine Verstappeni noorusest ning ajaga ta mõistab, et vanemaid kaasvõitlejaid tasub teinekord kuulata.

«Ta on valmis autost maksimumi välja võtma ja see on hea asi. Tema nõrkus on aga tema vanus. Tal on palju sõitjakogemust, aga tal puudub elukogemus. Ta peaks vanemaid sõitjaid rohkem kuulda võtma,» ütles Ricciardo ning tõi näiteks just eelmise hooaja kriitika.

«Paljud sõitjad ütlesid: vaata, me ei tee neid asju selliselt. Max vastas aga: ma tean, ise mida ma teen,» lausus Ricciardo. «Tema iseseisvus on tugevus, aga samal ajal võib see olla ka tema nõrkus. Küll tuleb aeg, kui ta mõistab, et teiste kuulamine polegi nii halb.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles