Blogi: Unelmate alguse teinud Atletico võitis, aga Ronaldo saavutust ei ületanud

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavuses Meistrite liiga finaalis kohtuvad Torino Juventus ja Madridi Real. Poolfinaali korduskohtumises kaotas Real küll Atleticole 1:2, kuid kokkuvõttes mindi edasi tänu Cristiano Ronaldo eelmise nädala kübaratrikile 4:2 võiduga. Tasub meenutada, et esikoha nimel mängis Real ka 2014. ja 2016. aastal, kui finaalis alistati just Atletico.

Avamängu järel 3:0 eduseisus olnud Real andis kohe mängu alguses juhtohjad käest ning olukord läks kriitiliseks juba 16. minutil, kui avastati end 0:2 kaotusseisust. Esmalt oli 12. minutil nurgalöögijärgses olukorras peaga täpne Saul Niguez, kolm minutit hiljem teenis Fernando Torres penalti ning Antoine Griezmannil polnud raskusi selle väravasse toimetamisega.

Reali mängijad suutsid end aga koguda ning Karim Benzema suurepärase söödu järel läks pall esmalt Toni Kroosile, kelle löögi suutis Atletico väravavaht tõrjuda, kuid Isco tabamust ta enam päästa ei suutnud. 

Nii peetakse 3. juunil Cardiffis 1998. aasta Meistrite liiga finaali kordusetendus, kui Madridi Realile astub vastu Juventus. Toona teenis tiitli Hispaania klubi 1:0 võiduga. 

Enne mängu:

Jalgpalli eurosarjade ajaloos on 468 korda juhtunud, et kodumeeskond võidab avamängu 3:0 (nagu Real eelmisel teisipäeva) ja vaid 26-l puhul (5,6%) on nad seejärel konkurentsist langenud. Poolfinaalis on säärase vembuga hakkama saanud vaid FC Barcelona, kes kaotas 1986 Euroopa meistrite karikasarja (Meistrite liiga eelkäija – toim) poolfinaali avamängus võõrsil IFK Göteborgile 0:3, aga võitis kodus sama skooriga ja järgnenud penaltiseeria 5:4.

Atletico on küll kodus võimas – eelmisest 35-st Vicente Calderoni staadionil peetud eurosarja kohtumises 29 on võidetud – aga ükskõik, millisest otsast nende edasipääsu üle teoretiseerima asudes jõuab arutelu ikkagi samasse punkti: pole ühestki otsast loogiline, et Real ja avamängus Atletico väravasse kaabutriki kõmmutanud Cristiano Ronaldo mängiksid maha kolmeväravalise edu, kusjuures võõrsil löödud väravate reegel tähendab, et jalamaid, kui Real sihile jõuab, vajab Atletico juba neljaväravalist võitu. Sellised asjad juhtuvad George Lucase filmides, mitte päriselus.

Mida treenerid enne mängu rääkisid?

Diego Simeona (Atletico): «Usume endasse ja oma relvadesse. Meie plaan on hästi kaitsta ning kohe esimesest minutist alates väravavõimalusi tekitama asuda. Jah, Reali koosseis on Barcelona ja Müncheni Bayerni kõrval maailma parimate seas, ent meie oleme uhked poolfinaali jõudmise üle ja kavatseme võidelda ning mitte enne lõpuvilet alla anda!»

Zinedine Zidane (Real): «Atletico eesmärk on, nagu ikka, meie mäng halvata. Hooaja lõpus on igal mängul suur kaal ja meie klubi naudib säärast olukorda! Meie ajalugu aitab meeskonnal nendeks olulisteks matšideks valmistuda.»

Eeldatavad algkoosseisud

Atlético: Oblak; Juanfran, Godín, Savić, Filipe Luís; Koke, Gabi, Ñíguez, Carrasco; Griezmann, Gameiro.

Real: Navas; Nacho, Ramos, Varane, Marcelo; Kroos, Casemiro, Modrić; Isco, Benzema, Ronaldo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles