Niigi raskes seisus Sillamäe saatis kaks mängijat minema ja karistas veel kahte

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Tulevik alistas kodustaadionil meistriliiga avamängus Sillamäe Kalevi 1:0. Esiplaanil Sillamäe poolkaitsja Kassim Aidara.
Viljandi Tulevik alistas kodustaadionil meistriliiga avamängus Sillamäe Kalevi 1:0. Esiplaanil Sillamäe poolkaitsja Kassim Aidara. Foto: Elmo Riig

Jalgpalli Eesti meistriliigas eelviimasel kohal olev Sillamäe Kalev lõi meeskonnast minema leedulase Mindaugas Kalonase ja kõrvaldas esialgu esindusrivistuse juurest ka Kassim Aidara. Samuti karistati poolkaitsjaid Deniss Vnukovit ja Daniil Ratnikovi, kirjutab Põhjarannik.

Ükski nimetatud meestest ei mänginud reedeses liigamängus Narva Transiga, mis lõppes 1:1 viigiga. Ratnikovi ja Vnukovi kohta ütles Dobiža Põhjarannikule lakooniliselt: «Neid on karistatud.»

Mille eest? «Halva mängu eest Narvas,» viitas ta üheksanda vooru kohtumisele, mille Kalev kaotas Transile 1:3. Dobiža kupatas mõlemad mehed duubelmeeskonda, kus nad aga pühapäeval toimunud kohtumises tema sõnul end märkimisväärselt ei rehabiliteerinud.

2012. aasta hooajal Sillamäe Kalevi edukaimaks väravalööjaks olnud Prantsusmaa passiga Aidara kohta oli Dobiža veelgi napisõnalisem. «Ta on meeskonnast kõrvaldatud,» sõnas treener, lisades vaid, et tema teenetest loobumine on klubisisene küsimus.

Dobiža sõnul läksid Kalevi teed lahku ka endise Leedu koondise poolkaitsja Kalonasega, keda palgates lootis meeskond oluliselt tugevdada oma keskvälja. «Paraku ei olnud ta siia jõudes sugugi hooajaks valmis ega näidanud loodetud taset. Lisaks tekkisid tal ka distsipliiniprobleemid,» märkis Dobiža leedulase kohta.

Lühike pink jäi veel lühemaks

Kui Kalonas käis sel hooajal kõrgliigas platsil vaid kahes mängus, siis Vnukov on senise kümne vooru jooksul kaasa löönud üheksas mängus, Ratnikov kaheksas (üks jäi tal punase kaardi tõttu vahele) ja Aidara seitsmes kohtumises. Ilma nende meeste panuseta kahaneb Sillamäe põhikoosseis väga õhukeseks, tagatipuks sai Transi vastu vigastada Sillamäe senise hooaja teravaim mees Maksim Lipin.

Kui Ratnikov, Aidara ja Vnukov välja arvata, on Sillamäe eest sel hooajal enam kui pooltes mängudes platsil käinud täpselt 11 meest. Lisaks neile kolmele võib põhirivistuse liikmete hulka arvata ka ukrainlasest äärekaitsja-poolkaitsja Oleksandr Suhharovi, kes on kaasa löönud neljas mängus.

Vaid kahes kohtumises on osalenud Moldova ründaja Mihai Turcan, 16- ja 17-aastastel Aleksandr Vtorušinil ja Erik Anohhinil on senise kümne vooruga kirjas vastavalt 27 ja kaks ning Iraklii Torinaval 12 minutit. Peaaegu kõigil liigamängudel on Sillamäe käinud lubatud seitsme vahetusmehe asemel nelja, üle-eelmises voorus isegi vaid kolme mängijaga. Liigatabelis on veel 2014. aastal hõbemedali võitnud ja kahel järgmisel hooajal viienda koha saanud meeskond eelviimasel ehk 9. real, kolme viigi kõrval on ainsad võidupunktid saadud tabeli punase laterna Pärnu Vapruse vastu.

Sillamäe Kalevi selle hooaja ainus võit pärineb kohtumisest Pärnu Vaprusega. FOTO: Madis Sinivee/Pärnu Postimees
Sillamäe Kalevi selle hooaja ainus võit pärineb kohtumisest Pärnu Vaprusega. FOTO: Madis Sinivee/Pärnu Postimees Foto: Madis Sinivee/Pärnu Postimees/
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles