Video: 6 sportlast, kes karmi kukkumise järel ikkagi vägevalt võitsid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petra Majdic (valges) võitis vaatamata luumurrule Vancouveri olümpialt pronksi.
Petra Majdic (valges) võitis vaatamata luumurrule Vancouveri olümpialt pronksi. Foto: DON EMMERT/AFP/SCANPIX

Keegi meist ei taha põruda, kuid eriti suur kaotusvalu võib tabada sportlast, kes karjääri tähtsaimal võistlusel kukub. Olümpiamängude Twitteri-konto võttis luubi alla kuus sportlast, kes on karmi kukkumise järel valust hoolimata oma eesmärgi suunas pürgimist jätkanud. 

Hollandlanna Annemiek Van Vleuten kukkus Rio olümpia naiste grupisõidus suisa eluohtlikult, kuid juba kuu hiljem võitis ta Belgia velotuuri. 

Sloveenia murdmaasuusataja Petra Majdic kukkus Vancouveri olümpiamängude naiste sprindis soojendusel ning murdis viis roiet. Majdic murdis end juba samal võistlusel läbi kvalifikatsioonist, veerandfinaalist ja poolfinaalist ning teenis lõpuks pronksmedali.

Prantsuse riistvõimleja Samir Ait murdis Rio olümpial sääre- ja pindluu, kuid seitse kuud hiljem oli ta tagasi treeningutel! 

Haiti tõkkejooksja Jeffrey Julmis kukkus Rio olümpial samuti õnnetult, kuid ei mõelnud hetkekski, vaid tõusis kohe püsti. Sama tegi jooksja Mo Farah, kellele 10 000 m distantsi keskel astus kogemata jala peale treeningukaaslane Galen Rupp, kuid Farah suutis vahejuhtumist kiirelt toibuda ning oma rütmi taastada.

«Mõtlesin, kui palju ma olen selle nimel tööd teinud ning ma ei tahtnud seda käest ära anda.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles