Kommentaar: Mukunga juhtum – sellest tuleb õppida, mitte välismaal päikese all vinguda ja toriseda (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Kalvet.
Madis Kalvet. Foto: Toomas Tatar

Ott Tänak räägib mitmes väljaandes, kuidas läheb järgmisel nädalal Portugalis püüdma esimest võitu autoralli MM-sarjas. Anett Kontaveit mängib karjääri parimat tennist. Eesti suurim olümpialootus Kelly Sildaru murdis rangluu. Ragnar Klavani koduklubi Liverpool peab heitlust Meistrite liiga koha eest. Siiski on Eesti spordis praegu üks nimi veelgi kuumem. Ootamatult arutletakse igal pool Ibrahim Mukunga Wachira üle.

Aastaid Eesti rahvajooksudel osalenud ja seal võite noppinud keenialane sattus siinse avalikkuse huviorbiiti, kui võitis sokkides joostes 23 km pikkuse Tartu jooksumaratoni. Rajarekordiga.

Järsku on aga paljudele jäänud ette asjaolu, et Mukunga üldse Eestis võistleb. Viimati teatas maratonijooksus Eesti naiste rekordi saavutanud Jane Salumäe sotsiaalmeedias, et tema arvates ei ole mõtet tuua aafriklasi Maarjamaale võistlema.

Loomulikult on kõigil õigus oma arvamusele, kuid alati on kummaline kuulata nende inimeste nurinat ja kurtmist, kes on Eesti tolmu jalgelt pühkinud ja mõnda välisriiki elama asunud.

Hispaanias päikese all on ju ikka maruvahva targutada, kuidas peaksid asjad meil siin olema.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles