Andres Sõber: arvan, et Kalevil on väike vibra sees

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõber viis aastal 2010 finaali Rakvere Tarva.
Andres Sõber viis aastal 2010 finaali Rakvere Tarva. Foto: PRIIT SIMSON/PM/SCANPIX BALTICS

Aastast aastasse kohtuvad kevadel korvpalli finaalseerias Kalev/Cramo ja Tartu Ülikooli meeskond. Vaid üksikutel kordadel jääb emb-kumb finaalist välja. Viimati juhtus see aastal 2010, mil tiitli pärast madistasid Tartu ja Rakvere Tarvas. Toimus Tarva ja peatreener Andres Sõbra «kollane revolutsioon».

Nüüdset seeriat peab 14-aastase vaheaja järel kõrvalt vaatama Tartu meeskond, kes vandus poolfinaalis alla esimest korda finaali jõudnud Rapla Avis Utilitasele.

Aastast aastasse kohtuvad kevadel korvpalli finaalseerias Kalev/Cramo ja Tartu Ülikooli meeskond. Vaid üksikutel kordadel jääb emb-kumb finaalist välja. Viimati juhtus see aastal 2010, mil tiitli pärast madistasid Kalev/Cramo ja Rakvere Tarvas. Toimus Tarva ja peatreener Andres Sõbra «kollane revolutsioon».

Nüüdset seeriat peab 14-aastase vaheaja järel kõrvalt vaatama Tartu meeskond, kes vandus poolfinaalis alla esimest korda finaali jõudnud Rapla Avis Utilitasele.

Rakvere peatreener Andres Sõber tunnustab Raplat. «Hooaja keskel oli neilgi raskem aeg, aga praegu on nemad oma asjad korras hoidnud, vähemalt Tartu vastu. Tartu pani aga poolfinaalis lati alt läbi,» ütleb Sõber.

Ta usub, et Kalev peaks finaalseerias siiski domineerima. Seitsme mehega Rapla vastu peaks Kalev panema pressi peale ja sellega mängu enda kasuks keerama. «Neil on seda jõudu ikka rohkem. Kaua Rapla tagamehed jaksavad?» küsib Sõber.

Mis nipiga Rapla endast paberil vägevama meeskonna vastu võiks saada? «Arvan, et Kalevil on väike vibra sees enne seda seeriat. Rapla on oma stiiliga juba hooaja jooksul Kalevile peavalu valmistanud. Kui nad suudavad sama hooga jätkata ja Varrak järeldusi ei tee, on neil raske, nagu Tartul oli.»

Peatreener Aivar Kuusmaa ees võtab Sõber mütsi maha. Ja tuletab talle samal ajal vanu kaotusi meelde. «Aivar on kannatanud ilusti. Eks ta on vastu sõrmi ka saanud, minugi käest. Küll ta mäletab neid asju hästi,» viib Sõber jutu tagasi 2010. aastasse, kui poolfinaalis sai Tarvas mängudega 3:2 jagu Kuusmaa juhendatavast TTÜst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles