Celta ründaja lõi tühjast väravast mööda ja saatis ManU Euroopa liiga finaali!

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Guidetti nahas ei tahaks praegu olla...
John Guidetti nahas ei tahaks praegu olla... Foto: Jason Cairnduff/REUTERS/SCANPIX

Eesti Eurovisiooni fännid on täna samas pundis Lyoni Olympique'i ja Celta Vigo toetajatega - finaaliuks jäi suletuks. Euroopa liiga finaalis kohtuvad Manchester United ning Amsterdami Ajax.

Enne mänge:

Täna 22.05 kõlab avavile Euroopa liiga poolfinaalide korduskohtumistes. Prantsusmaal on asi enam-vähem selge: kodumeeskond Lyoni Olympique on Amsterdami Ajaxi vastu pärast avamängu 1:4 kaotusseisus ja vajab edasipääsuks väiksemat sorti imet. Sedagi seetõttu, et hollandlased jäid koduväljakul hetkeks tukkuma ning rikkusid oma oivalise esituse lubades Lyonile võõrsil löödud värava ja õhkõrna lootuse finaalikohast.Teises poolfinaalis on aga kõik veel lahtine. Manchester United rassis võõrsil Celta Vigo vastu ja naasis Marcus Rashfordi karistuslöögi läbi koduväljakule napis 1:0 eduseisus. Nagu eurosarjades ikka – võõral väljakul skoorimine on kallim kullast, aga vaid üheväravaline edu Unitedil end mugavalt tunda ei luba.

Teises poolfinaalis on aga kõik veel lahtine. Manchester United rassis võõrsil Celta Vigo vastu ja naasis Marcus Rashfordi karistuslöögi läbi koduväljakule napis 1:0 eduseisus. Nagu eurosarjades ikka – võõral väljakul skoorimine on kallim kullast, aga vaid üheväravaline edu Unitedil end mugavalt tunda ei luba.

«Ma arvan, et motivatsiooni koha pealt oleme üpris võrdsed,» vahendab Sky Sports matši eel Manchester Unitedi peatreener Jose Mourinho mõtteid. «Celta jaoks on see nende endi sõnu kasutades ajaloo olulisim matš. Ja mina tunnen, et see on ka meile ajaloo tähtsaim mäng. Pole vahet, mis on varem juhtunud, kui suurtes matšides oleme kunagi mänginud. Mis loeb on järgmine kohtumine, mis peetakse neljapäeval. Nii et ma ei usu, et Celta meist rohkem unistab, et nad meist rohkem seda võitu ihkavad.»

United on koduliigas hetkel kuuendal kohal. Möödunud nädalavahetusel kohtuti Londoni Arsenaliga ja pealinlased võitsid 2:0. Pärast matši nentis Mourinho, et tema jaoks ongi tähtsam Euroopa liiga võit kui Inglismaal esinelikus lõpetamine. «Tahame üritada Euroopa liigat võita, see on tähtsam kui koduliigas nelja sekka jõudmine. Tahame jõuda Meistrite liigasse läbi suure karikavõidu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles