Chelseast tegi tšempioni piinlik kaotus Arsenalile

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui sügisringis kaotas Chelsea Arsenalile 0:3, siis kevadringis saadi magus 3:1 revanš. Kohtumise avavärava lõi Marcos Alonso (paremal).
Kui sügisringis kaotas Chelsea Arsenalile 0:3, siis kevadringis saadi magus 3:1 revanš. Kohtumise avavärava lõi Marcos Alonso (paremal). Foto: FRANK AUGSTEIN/AP

JALGPALL. «Oleme suurepärane meeskond, kuid ainult paberil. Eelistan vastupidist. Loeb see, mis toimub väljakul, mitte sõnad,» ütles Londoni Chelsea peatreener Antonio Conte septembris pärast kaotust Arsenalile. Seitse kuud hiljem pretendeerib Chelsea Inglismaa meistritiitlile. Kui täna õhtul alistatakse West Bromwich Albion, rändabki võidukarikas pärast aastast vaheaega Stamford Bridge’ile. 

Tõenäolise liigavõidu arhitekt on Chelsea peatreener Conte, kes tegi hooaja algfaasis meeskonna kaitsetaktikas pöördelise muudatuse. Pärast kuuendat mänguvooru oli Chelsea kümne punktiga liigatabelis kaheksandal kohal, kaotades toonasele liidrile Manchester Cityle koguni kaheksa punktiga. Sealjuures saadi just kuuendas mänguvoorus linnarivaalilt Arsenalilt häbistav 0:3 kaotus. Tagantjärele võib öelda, et just kaotus Arsenalile tegi Chelseast tänavuse hooaja valitseja.

Mis siis pärast mängu Arsenaliga muutus? Muutus Chelsea kaitseliin, mis esimeses kuues kohtumises oli neljameheline, ülejäänud hooajal aga kolmene. Kolmese kaitseliini on Conte üle toonud oma Juventuse päevilt ning selle üsna üks ühele Chelseas tööle pannud. Pärast kaotust Arsenalile võidetigi järjest 13 kohtumist ning anti selgelt märku, kes on tänavuse hooaja tiitlipretendent number üks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles