Fernando Alonso kirjutab alati lepingusse meeskonnale kuluka nõude

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso erkoranži Indycari roolis.
Fernando Alonso erkoranži Indycari roolis. Foto: Darron Cummings/AP/Scanpix

Vormel 1 kahekordne maailmameister Fernando Alonso osaleb mai lõpus legendaarsel Indianapolise 500 miili võidusõidul. Pärast võistlust reisib erkoranž Andretti Autosport meeskonna vormel hispaanlasega koos Euroopasse ja leiab endale koha Alonso isiklikus muuseumis Asturias, kirjutab Autosport.

«Iga auto, millesse istun, juba alates umbes 2004. aastast – minu lepingus on alati kirjas, et see tuleb hiljem minu muuseumisse. Seegi kord pole erand,“ rääkis Alonso tema ookeanitaguse Dallara-Honda Indycar vormeli kohta.

Esimesed testid on hispaanlane varem tundmatus masinas ka juba teinud ning ovaalrajal ainult vasakule keeramine võttis mehe sõnul veidi harjumist. «Auto tundus väga teistsugune. Selle asümmeetrilise seadega sõitmine ei tundu üldse normaalne.»

Alonso, kes sel nädalavahetusel võistleb oma hariliku McLareni meeskonna ridades F1 Hispaania GPl jätab Indianapolises startimise tõttu vahele F1-hooaja kroonjuveeli Monaco GP. Seal asendab teda mullune meeskonnakaaslane, McLareni tänavune varupiloot Jenson Button. Alonso ise põrutab otse Barcelonast tagasi Indianapolisesse, et võõra vormeliga harjumist jätkata. «Kui järgmisel nädalal alustame vabatreeningutega ja saan sõita nii, et teised piloodid on ümberringi, hakkan loodetavasti koguma enesekindlust ja arusaama autost.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles