Jäähoki MM: Läti mekkis lõpuks kaotusekibedust

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi - Läti
Rootsi - Läti Foto: WOLFGANG RATTAY/REUTERS/Scanpix

Täna peeti jäähoki MMil taas neli kohtumist. Eesti naaberriikidest sai Venemaa ülikindla 3:0 võidu Taani üle ning Läti vandus alla Rootsile.

Rootsi võidunumbriteks kujunesid lõpuks 2:0. Gabriel Landeskog viis ülemerenaabrid 10. minutil 1:0 juhtima ning lõppskoori vormistas 58. minutil Elias Lindholm. Sealjuures tuleb tulemuse juures enim kiita Rootsi kaitsetööd: kuigi enda kontole koguti terve mänguga suisa 16 karistusminutit Läti kuue vastu, ei lubatud meie lõunanaabritel kordagi ülekaalu realiseerida. Kokku tegi Läti mängu peale 19 pealeviset, Rootsi 30.

Lätile oli see esimeseks kaotatud matšiks tänavusel MMil – varasemad kolm võitu tulid neil Itaalia, Slovakkia ja Taani üle. Järgmises mängus kohtutakse laupäeval USAga.

Päeva põnevuskohtumises, Vestmann-Piibelehena kulgenud lahingus, alistas Kanada lõpuks 3:2 Prantsusmaa. Tšehhid olid 1:0 üle Norrast.

Homsed mängud MMil:
Rootsi – Itaalia
Tšehhi – Sloveenia
Taani – Saksamaa
Prantsusmaa – Valgevene

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles