Järelvaadatav: Flora kaitse püsis taas kindlana ja Trans alistus 2:0

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 11. voorus kohtusid Narvas sealne Trans ja Tallinnast külla sõitnud FC Flora. Kuigi võõrustajad näitasid just esimesel poolajal väga südikat mängu, tuli lõpuks siiski vastu võtta 0:2 kaotus.

Avapoolajal Floraga kui võrdne võrdsega müdistanud Narva sai külma dušši osaliseks kohe teise mängupoole alguses, kui 50. minutil lubasid piirilinna kaitsjad Martin Milleril realiseerida tsenderduse. Veerand tundi hiljem vormistas lõppseisu Rauno Sappinen.

Meistriliiga tabelis tõusis Flora selle võiduga pärast 11 vooru taas jagama liidrikohta – koos levadiaga on kogutud 29 punkti. Nõmme Kalju jääb kolmandana kuue, Trans neljandana juba tosina silma kaugusele.

Mängu eel:

Kuigi viimasest kümnest omavahelisest mängust on Flora võitnud kaheksa, on Trans pealinlastele korduvalt kõvasti peavalu valmistanud. Tunamullu võideti Florat mõlemas Tallinnas peetud mängus, mullu sai Flora Narvas 2:1 võidu tänu Brent Lepistu väravale teisel lisaminutil. Ka selle hooaja esimeses omavahelises tuli Trans välja 0:2 kaotusseisust ja oli veel lisaminutiteni viigipunktis kinni, enne kui noored Mark Anders Lepik ja Markus Poom Florale võidu kindlustasid.

Kas Flora kaitse seekord peab?

Hooaega kahe 1:1 viigiga alustanud florakad keerasid seejärel oma värava lukku. Viimasest kaheksast liigamängust seitsmes on taga nulli hoitud, ainsana ongi suutnud palli nende võrku saata vaid Transi ründaja Dmitri Kovb. Trans ise on oma lahtisepoolse mängustiili juures suutnud seni teha vaid kaks nullimängu ning neil oleks pisut naiivne loota, et ise Flora nullil hoitakse. Sestap ongi tähtis, et piirilinlastel õnnestuks endal külaliste kaitselukk taas murda.

Kes löövad väravaid?

Transi esiründaja Dmitri Kovb, kelle nimel on juba kaheksa tabamust, sai eelmise vooru mängus Sillamäega taas vigastada ja pidi varakult platsilt lahkuma. Kui Kovb piisavalt kiiresti ei parane, jääb väravate löömise ülesanne taas noore Ilja Ferapontovi õlule. Teda peavad toetama nii Artjom Škinjov, German-Guri Lvov kui ka paar vooru tagasi Nõmme Kaljut kurvastanud Ioan Jakovlev.

Flora kostitas eelmises voorus Viljandi Tulevikku seitsme väravaga, neist nelja juures oli osaline senisel hooajal pigem kahvatuks jäänud Rauno Sappinen? Tähendab see, et Sappinen on end murule pääsemisega lõpuks käima saanud? Flora väravaoht ei peitu siiski vaid ühes ründajas, Tulevikule lõid kõik seitse väravat eri mehed. Kogu senise hooaja jooksul on väravad Floras jaotunud väga ühtlaselt - jala on valgeks saanud 12 meest, parimatena on Madis Vihmannil ja Zakaria Beglarišvilil kirjas neli kolli. Neile järgneb koguni neli meest kolme tabamusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles