Endine maailma esireket: on aeg Šarapova unustada

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Šarapova.
Maria Šarapova. Foto: Alter Photos/Alter Photos/Sipa USA/Scanpix

Endine naiste maailma esireket Martina Navratilova (60) ütles, et praegused tennisemaailmas tegutsevad inimesed peaksid lõpetama keskendumise venelannale Maria Šarapovale, kes naasis hiljuti 15 kuu pikkuselt võistluspausilt, kuna kandis dopingukaristust.

30-aastase Šarapova tagasitulek on tekitanud omajagu kõneainet nii praeguste kui ka endiste tennisistide hulgas, kel kõigil on oma arvamus võistluskarussellile naasnud venelannast. Tuntumatest nimedest võib välja tuua meeste tennise esinumbri Andy Murray ning kanadalanna Eugenie Bouchardi (WTA 60.), kes nimetas Šarapovat koguni «petturiks».

Seejuures kohtusid naised omavahel esmaspäeval ka tenniseväljakul, kui Madridi tenniseturniiri teises ringis alistas Bouchard konkurendi ligi kolm tundi kestnud matšis numbritega 7:5, 2:6, 6:4. «Olin väga motiveeritud, kuna paljud kaasmängijad käisid minuga enne matši rääkimas ja soovisid mulle edu,» sõnas Bouchard BBC vahendusel pärast võitu. «Nende seas oli mitmeid mängijaid, kellega ma tavaliselt isegi ei suhtle. Lisaks sain tennisemaailmas tegutsevatelt inimestelt palju sõnumeid,» rääkis 23-aastane kanadalanna.

Navratilova loodab aga, et Šarapova kritiseerimine saaks nüüd lõpu. «Minu arvates on aeg Maria rahule jätta. Ta tegi suure vea (jäi vahele keelatud ainete pruukimisega – toim) ning maksis selle eest suurt hinda, nüüd võiks mängida tennist edasi,» rääkis Navratilova, kes sai omal ajal 18 suure slämmi turniirivõitu.

60-aastane Martina Navratilova töötab praegu tennisetreenerina. / MATTHEW MOHAN/AFP/Scanpix
60-aastane Martina Navratilova töötab praegu tennisetreenerina. / MATTHEW MOHAN/AFP/Scanpix Foto: MATTHEW MOHAN/AFP

Hea tennisesõber, 28. maist 11. juunini toimuvad Prantsusmaa lahtised meistrivõistlused, millele on võimalik kaasa elada nii Postimees.ee kui ka Kanal 12 vahendusel. Otseülekandes saab näha kõiki meie esireketi Anett Kontaveidi mänge ning nii meeste kui ka naiste poolfinaale ja finaale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles