Ragnar Klavan: minu elust vändatud filmi ei tahaks keegi näha

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan.
Ragnar Klavan. Foto: Lynne Cameron/Sportimage/PA Images/Scanpix

Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan andis intervjuu koduklubi FC Liverpooli ametlikule ajakirjale, kus tunnistas, et tema elu on kõrvaltvaataja jaoks kindlasti tohutult igav.

Pealkirja «Rahvuslik aare» all ilmunud intervjuus küsiti Klavani käest, keda ta tahaks oma eluloofilmis näha peategelast kehastamas. Keskkaitsja vastus on pikk ja põhjalik: «Esiteks, sellest tuleks väga igav film, sest mu elu pole eriti põnev. Ma olen töörügaja tüüpi inimene ja kes tahaks vaadata filmi sellest, kuidas mees iga päev kõvasti vaeva näeb? Nad tahaks näha põnevust, võib-olla mõnda raju pidu jne.

Inimesed võivad arvata, et, oh, Premier League’i jalgpallur, mängib Liverpoolis – nii põnev! Aga siis vändataks minust film ja nad näeksid kuidas ma käin trennis, magan ja söön. Keegi ei maksaks selle vaatamise eest raha!

Youtube’is vaatavad noored poisid, kuidas tehakse ägedaid trikke ja minul midagi sellist oskustepagasis pole. Nii et kes mind mängiks? Kes on maailma kõige igavam näitleja? Ma ei hakka nimesid nimetama, sest pärast sellist sissejuhatust ta ilmselt solvuks.»

Ühtlasi meenutab Klavan, kuidas ta noore poisina Inglismaa kõrgliigasse armus: «Mart Poom oli esimene eestlane, kes Premier League’is mängis. Kui ma üles kasvasin, üritasin alati Poomi mänge vaadata, aga toona polnud see nõnda lihte. Kui mäng telekast tuli, oli see nii mulle kui tervele riigile midagi erilist, kui teda mängimas sai näha.

Seetõttu ma unistasingi alati Premier League’is mängimisest. Ta oli üks mu poisipõlveiidoleid ja hiljem sain temaga paar kohtumist koos mängida ka Eesti koondises. Kasvada suureks teda jumaldades ning siis lõpuks koos platsil viibida oli väga vahva.

Kui ma olin kas 11 või 12 tuli ta mu kodulinna Viljandisse ja viis meile läbi ühe treeningu. Toona mängis ta juba Inglismaal. Kui me hiljem koos mängisime, rääkisin ja selgitasin talle, kuidas see oli minu jaoks midagi erilist – näha teda oma silmaga ja teha koos trenni.»

Tulles tagasi tänapäeva ei saanud Klavan mööda küsimustest Liverpooli hetkevormi kohta. Hetkel hoitakse Inglismaa liigas küll kolmandat kohta, ent konkurendid on pidanud ühe mängu vähem. Manchester City tõuseb Liverpoolist seega mööda ilmselt niikuinii ja kui West Ham Unitedi vastu võõrsil või Middlesbrough’le kodus punkte kaotatakse, antaks sellega võimalus sama teha ka Londoni Arsenalile ja Manchester Unitedile.

«Esinelikus lõpetamine on meile oluline, sest tahame tuleval hooajal mängida eurosarjas,» ihkab Klavan kohta Meistrite liigas.  «Viimased kohtumised on kõige tähtsamad ja peame neile mäng mängu haaval keskenduma. Saame nendega maha ja siis näitab liigatabel, kes olid hooaja peale neli paremat meeskonda.

On näha, et oleme tänavu kaotanud ohtralt punkte tabeli allosas paiknevate meeskondade vastu, samas kui tippudega oleme väga hästi hakkama saanud. Iga mäng on väga oluline ja peame igaüht neist võtma kui hooaja viimast kohtumist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles